Europese ondernemers en managers ontwikkelen economisch stimuleringsprogramma.

Uniek economisch ontwikkelingsprogramma vanuit een particulier initiatief – Doel 2 miljoen banen te creëren Particulier economisch initiatief heeft als doel 100.000 Europese bedrijven te laten groeien binnen Europa.
 
Sept. 12, 2012 - PRLog -- Economische stimuleringsprogramma’s zijn initiatieven die, zoals u zou verwachten, worden geïnitieerd door de overheid – echter nu niet meer. Een groep van bijna 300 onafhankelijke  executives, ondernemers en social media consultants hebben hun krachten gebundeld om het midden en klein bedrijf in Europa de helpende hand te bieden om hun economische uitdagingen te overwinnen.

Deze nieuw gevormde groep heeft uitgebreid onderzoek gedaan en een, wat zij noemen, een ‘alternatieve groei strategie’ ontwikkeld om bedrijven te helpen de omzet te vergroten door hun bedrijfsactiviteiten in Europa uit te breiden. Terwijl low-cost producenten uit Azië en hoogstaande technische bedrijven vanuit de US hun activiteiten in Europa uitbreiden, is het Europese middenbedrijf daarentegen, wat essentieel is voor een stabiele economie, niet klaar de wereldwijde concurrentie het hoofd te bieden.
De groep maakt vandaag de formatie bekend van “Digital Sunrise Europe”. Dit initiatief start met het aanbieden van veelal gratis educatie en ondersteunende diensten voor bedrijven en organisaties in Europa vanaf begin oktober 2012.

Wat begon met een keynote presentatie van Axel Schultze aan de Europese Commissie tijdens de Digital Agendy Assembly conferentie in Juni 2012, gaat nu een eigen leven leiden. Ter voorbereiding op de EC presentatie, vormde Schultze een Europees team van meer dan 100 social media experts, die vrijwillig onderzoek deden naar het gebruik van Social Media binnen de doelgroep in Europa.

Het resultaat van het onderzoek verbaasde het gehele team. “Wij onderzochten de status van social media in Europa en de mogelijkheid om daarmee extra banen te creëren”, stelde William Stewart, één van de oprichters van Digital Sunrise Europe en een jonge ondernemer uit het Verenigd Koninkrijk. Hij vervolgt “Wat wij echter ontdekten was een wonderbaarlijk patroon: de meeste Europese bedrijven produceren uitstekende producten van hoge kwaliteit en een unieke vormgeving, maar het overgrote deel van deze bedrijven bedienen enkel en alleen hun regionale markt. Ondanks de concurrentie van overzee, weten de meeste van deze bedrijven niet hoe zij succesvol moeten concurreren in voor hen vreemde markten”. In plaats van het presenteren van een status rapport over social media in Europa, creëerde Schultze een strategisch model op basis van een stimuleringsprogramma voor het gebruik van social media om bedrijven binnen Europa met weinig of bijna geen investeringen te laten groeien.

“Wij werden enorm enthousiast en begonnen over het project te communiceren op Facebook, LinkedIn, Twitter en andere social media platformen. De reacties waren overweldigend. Binnen enkele weken vonden we 1.000 personen, die het idee regelmatig ondersteunden en het nieuws met hun collega’s en vrienden deelden”, zegt Berrie Pelser, één van de andere oprichters van deze groep. Berrie vervolgd: “Wij gaven zoveel bekendheid aan ons onderwerp, dat het zelfs in diverse landen trending werd op Twitter, wat betekent dat het één van de meest gevolgde onderwerpen op Twitter was in die periode”. Door het overweldigende succes van deze bewustwordingscampagne, besloten het Digital Sunrise team en haar supporters, Berrie Pelser de bijnaam “The Buss Master” te geven.

Axel Schultze, de oprichter en leider van het DSEU initiatief, is van plan om 2 miljoen nieuwe banen te creëren tot 2016. Hij stoomt de organisatie klaar om ongeveer 100.000 van de bijna 20 miljoen geregistreerde ondernemingen in Europa te ondersteunen. De focus is voor de komende 4 jaar hierbij met name gericht op het leveren van gratis educatie, strategie ontwikkelingsmodellen, informatie evenementen en beperkte gratis consultancy, door een groep van meer dan 1.000 professionele social media business consultants. Het grootste deel van de kosten wordt gedragen door grotere ondernemingen, zoals technologie en communicatiebedrijven, die voet aan de grond willen krijgen in de Europese midmarket.
Cees Grootes, één van de oprichters uit Nederland en een ervaren business manager uit de overheids sector, voegt toe “Ik denk dat het belangrijk is te weten dat we ook willen samenwerken met zowel overheden, gemeenten, verenigingen, kamers van koophandel als ook met lokale ondernemingen en branche netwerken. Ons huidige ondernemersklimaat heeft een dusdanig complex niveau bereikt dat we niet alleen afhankelijk kunnen zijn van overheidsondersteuning – samenwerking is het credo van dit decennium”.
Ondernemingen die interesse hebben om geïnspireerd te worden door het Digital Sunrise team, kunnen zich registreren op onze website, http://digitalsunrise.eu/start/bizzmember/ en krijgen dan toegang tot een verscheidenheid aan informatie, strategie templates en informatieve evenementen. Meer informatie kan gevonden worden op http://DigitalSunrise.eu


Over Digital Sunrise Europe
--------------------------------------
Digital Sunrise Europe is een onafhankelijk pan Europees initiatief georganiseerd door bijna 300 executives, ondernemers, investeerders en social media experts, business consultants, gemotiveerd en gedreven door het idee om significant bij te dragen aan een duurzaam en economische stabiel Europa. De overkoepelende doelstelling is:
De omzet van de midden- en klein bedrijven voor een fractie van de reguliere kosten te helpen vergroten door hun bedrijfsactiviteiten in Europa uit te breiden doormiddel van een alternatieve groeistrategie welke  aan de hand van een social media stimuleringsprogramma als alternatieve groei strategie het creëren van 2 miljoen banen tot 2016 mogelijk moet maken
De groep vrijwilligers helpt ondernemingen door het leveren van gratis educatie, informatieve evenementen, strategie voorbeelden, richtlijnen, modellen, netwerk mogelijkheden, onderzoek en een redelijke hoeveelheid aan ondersteuning om een expansie strategie te ontwikkelen tegen weinig of geen kosten. De groep is klaar om in de komende 4 jaar 100.000 van de 20 miljoen geregistreerde ondernemingen in Europa te ondersteunen hun activiteiten uit te breiden en om gemiddeld 20 extra banen per onderneming te creëren.

Hoewel alle Digital Sunrise teamleden vrijwilligers zijn, zien de teamleden hierin een groot voordeel, namelijk dat zij veel ervaring vergaren, hun reputatie verder uitbouwen en de mogelijkheid hebben hun eigen onderneming uit te breiden.

Digital Sunrise Europe is op dit moment een consortium van onafhankelijke ondernemingen en zal een zelfstandige entiteit zijn eind oktober 2012.
http://digitalsunrise.eu
De volledige vertegenwoordiging op social media platforms:  http://xeeme.com/dseu

Hashtag #DSEU


Axel Schultze http://xeeme.com/AxelS
Berrie Pelser http://xeeme.com/BerArt
Cees Grootes http://xeeme.com/Cees-Grootes
William Stewart http://xeeme.com/WilliamStewart

Austria | Roger Koplenig http://xeeme.com/RogerKoplenig
Germany | Florian Gottschall http://xeeme.com/FlorianGottschall
Hungary  | Attila Herczeg  http://xeeme.com/AttilaHerczeg
Italy | Marco Fabbri  http://xeeme.com//MarcoFABBRI
Netherlands | Cees Grootes http://xeeme.com/Cees-Grootes
Malta  | Irene Kimmel http://xeeme.com/IreneKimmel
Sweden | Mette Rehnstrom  http://xeeme.com/MetteRehnstrom
Spain | Josep Claret  http://xeeme.com/JosepClaret
United Kingdom | William Stewart  http://xeeme.com/WilliamStewart

Awareness program
Berrie Pelser  http://xeeme.com/BerArt
Olaf Kracht http://xeeme.com/OlafKracht
Team & country recruitment program
Jorgen Poulsen http://xeeme.com/jorgenpoulsen
Sponsor recruiting program
Axel Schultze http://xeeme.com/AxelS
Expert engagement program
William Steward http://xeeme.com/WilliamStewart
Public sector engagement program
Cees Grootes http://xeeme.com/Cees-Grootes
Business engagement program
Florian Gottschall http://xeeme.com/FlorianGottschall
Michele Cimmino http://xeeme.com/michelecimmino
Guidance & Documentation program
Detlev Artelt  http://xeeme.com/Detlev
Business reward platform & program
Attila Herczeg  http://xeeme.com/AttilaHerczeg
End
Email:***@digitalsunrise.eu Email Verified
Phone:+49 (30) 2023.8748
Zip:06150
Tags:Europe, Nederland DSEU
Industry:Business
Location:Provence-Alpes-Côte d'Azur - France
Subject:Companies
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Digital Sunrise Europe PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share