"Független tanácsadók európai cégek növekedéséért"

A gazdaságélénkítés valami olyasmi, amit a kormányzattól szoktak elvárni- ma már ez azonban nincsen így.
 
Sept. 11, 2012 - PRLog -- Egy közel 300 főből- független szakértőkből, cégtulajdonosokból és közösségi média tanácsadókból- álló csoport saját kezdeményezésként segítő kezet szeretne nyújtani kis és középvállalkozásoknak, hogy azok a gazdasági kihívásoknak meg tudjanak felelni. Miközben Ázsia alacsony előállítási költségekkel, az USA technológiai fejlesztésekkel bővíti európai piacát, az európai közepes méretű cégek, melyek a stabil gazdaság kulcsszereplői, nem állnak készen a globális versenyre. Az újonnan alakult csoport széles körű felmérést készített, melynek eredményei alapján „alternatív növekedési stratégiai tervet” állítottak össze e cégek számára, mellyel növelhetik részesedésüket az európai piacból.
A csoport, mely mai bejelentésük alapján a „Digital Sunrise Europe” nevet kapta, a többnyire ingyenes edukációs programjukat és szolgátatásaikat 2012 októberétől teszik elérhetővé.

Az ötlet, mely 2012 júniusában , az Európai Unió Digital Agenda Assembly konferenciáján fogalmazódott meg Axel Schultze részéről, mára már önálló életet él. Eredetileg egy több, mint 100 közösségi média szakértőből álló csoport azt a feladatot tűzte ki célul, hogy a közösségi média európai helyzetét mérje fel, de az eredmények őket is meglepték.
„A közösségi média európai helyzetét és új munkahelyek teremtésének lehetőségét akartuk felmérni eredetileg”- mondta William Stewart, a Digital Sunrise Europe egyik alapítótagja-„ Amit pedig találtunk, magunkat is meglepett: a legtöbb európai vállalkozás jó és magas minőségű terméket gyárt, egyedi design-nal, mégis többségük nem lépett ki a nemzeti piacukról. Szemben a tengerentúli vállalkozásokkal, a legtöbb cég nem tudja, hogy kezdjen neki az expanziónak a külpiacokon”. Így a közösségi média helyzetelemzése helyett Schultze egy stratégiai modellt állított össze, mely a közösségi média segítségével lehetővé teszi a vállalkozásoknak a külpiacokra lépést minimális befektetéssel.

„Valamennyien nagyon izgatottan kezdtünk el beszélgetni a projektről a Facebook-on, LinkedIn-en, Twitteren, és más közösségi média platformokon, ami egy lavinát indított el: néhány hét alatt több, mint ezren csatlakoztak hozzánk, osztották meg gondolataikat velünk a projekttel kapcsolatban” mondja Berrie Pelser, a csoport egy másik alapító tagja.” Olyan visszhangot kapott a projekt néhány országban például a Twitteren, hogy az adott időszak „hottest topic”jává vált.” E siker következtében kaptam a csoport többi tagjától Berrie Pelser új becenevét, a „Buzz Master”-t.

Axel Schultze, a DSEU kitalálója és vezetője szerint reálisan 2016-ra kétmillió új munkahelyet lehet létrehozni ezzel a kezdeményezéssel. Szervezésében most alakítanak ki egy olyan szövetséget, melyben 100 000 vállalkozásnak segítenének Európa közel 20 milliós vállalkozásából. A középpontban az ingyenes oktatást, stratégiai anyagokat, rendezvényinformációkat és korlátozottan ugyan, de ingyenes elérhető konzultációs lehetőséget biztosító, több, mint 1000 közösségi média szakértő kiképzése áll a következő 4 évben. Az ehhez szükséges pénzt nagyvállalatok, mint pl. technológiai és kommunikációs cégek biztosítják, melyek számára fontos az európai kkv piac.

Cees Grootes, egy másik, holland alapító tag kihangsúlyozta „Együtt fogunk működni a helyi kormányzatokkal szövetségekkel és kamarákkal ugyanúgy, mint helyi vállalkozásokkal és vállalati hálózatokkal is. Modern üzleti világunkban nem függhetünk kizárólag a kormányzati segítségnyújtástól- az együttműködés korunk legnagyobb kihívása”.

Azok a vállalkozások, melyeket érdekel a lehetőség, regisztrálhatnak a Digital Sunrise honlapján http://digitalsunrise.eu/start/bizzmember/ , így stratégiai sablonokat, eseményértesítőket és egyéb információkat kaphatnak. További információ: http://DigitalSunrise.eu

A Digital Sunrise Europe-ról
--------------------------------------

Kis- és középvállalkozásokat segítsenek Európán belüli terjeszkedésükben a közösségi média költséghatékony felhasználásával, így pedig 2016-ra 2 millió új munkahelyet hozva létre.

A csoport a vállalkozások számára ingyenes képzést nyújt, ezen kívül rendezvényekkel kapcsolatos információkat, iránymutatásokat, sablonokat, hálózati együttműködési lehetőségeket, kutatásokat, és egyedi, vállalkozásra szabott lehetőséget növekedési stratégia összeállításához minimális, vagy éppen költségmentesen. A következő 4 évben a csoport több ezer cégnek fog segíteni expanziójuk megtervezésében úgy, hogy cégenként átlagosan további 20 munkahely keletkezzen.
A Digital Sunrise csapat tagjai a tapasztalatszerzésben és a reputációjuk építésében is látják saját üzleti lehetőségüket, ha tervük első sikerei jelentkezni fognak. A Digital Sunrise Europe jelenleg egy független vállalkozásokból álló közösség, mely jogi személyként 2012 október végétől fog működni.

http://digitalsunrise.eu és a teljes közösségi elérhetőség: http://xeeme.com/dseu #DSEU
Social Präsenzen der im Presse-Artikel erwähnten Teammitglieder

Axel Schultze http://xeeme.com/AxelS

Berrie Pelser http://xeeme.com/BerArt

Cees Grootes http://xeeme.com/Cees-Grootes

William Stewart http://xeeme.com/WilliamStewart

Country Team Leader Digital Sunrise Europe
Austria | Roger Koplenig http://xeeme.com/RogerKoplenig

Germany | Florian Gottschall http://xeeme.com/FlorianGottschall

Hungary | Attila Herczeg  http://xeeme.com/AttilaHerczeg

Italy | Marco Fabbri  http://xeeme.com//MarcoFABBRI

Netherlands | Cees Grootes http://xeeme.com/Cees-Grootes

Malta  | Irene Kimmel http://xeeme.com/IreneKimmel

Sweden | Mette Rehnstrom  http://xeeme.com/MetteRehnstrom

Spain | Josep Claret  http://xeeme.com/JosepClaret

United Kingdome | William Stewart  http://xeeme.com/WilliamStewart

International   |  Marita Roebkes http://xeeme.com/MaritaR

Awareness program  
Berrie Pelser  http://xeeme.com/BerArt
Olaf Kracht http://xeeme.com/OlafKracht

Social Media Monitoring Program  
Marita Roebkes http://xeeme.com/MaritaR

Team & country recruitment program
Jorgen Poulsen http://xeeme.com/jorgenpoulsen

Sponsor recruiting program
Axel Schultze http://xeeme.com/AxelS

Expert recruiting program
William Steward http://xeeme.com/WilliamStewart

Public sector recruiting program
Cees Grootes http://xeeme.com/Cees-Grootes

Business recruiting program
Florian Gottschall http://xeeme.com/FlorianGottschall
Michele Cimmino http://xeeme.com/michelecimmino

Guidance & Documentation program
Detlev Artelt  http://xeeme.com/Detlev

Service delivery program & Starter Pack
Axel Schultze http://xeeme.com/AxelS

Business reward platform & program  
Attila Herczeg  http://xeeme.com/AttilaHerczeg
End
Email:***@digitalsunrise.eu Email Verified
Phone:+49 (30) 2023.8748
Zip:06150
Tags:DSEU, Europe, Hungary, Social Media
Industry:Business
Location:Provence-Alpes-Côte d'Azur - France
Subject:Companies
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Digital Sunrise Europe PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share