Vind tot 80% relevant informatie!

Vandaag introduceert ICMS Group ThinkingTeam – een compleet nieuwe manier om eindgebruikers uiterst relevante en gepersonaliseerde kennis aan te bieden, automatisch en onafhankelijk van de grootte van de organisatie of het domein van de functie.
 
 
Hans Van Heghe
Hans Van Heghe
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
Content Management
Intelligent Search
Informatiebeheerplatform
Web-archivering
Documentenbeheer

Industrys:
Services
Technology

Location:
Boortmeerbeek - Vlaams-Brabant - Belgium

Subject:
Products

Sept. 20, 2012 - PRLog -- Zoekfunctionaliteit met intelligentie geïntegreerd in ThinkingTeam

Het succes van een firma hangt vaak af van een vlotte samenwerking, het beschikbaar maken van bedrijfsinformatie en de precisie waarmee deze informatie kan worden teruggevonden. Deze factoren spelen vooral een belangrijke rol wanneer het gaat om ongestructureerde informatie die beschikbaar is vanuit verschillende locaties met meerdere belanghebbenden.

Vandaag introduceert ICMS Group ThinkingTeam – een compleet nieuwe manier om eindgebruikers uiterst relevante en gepersonaliseerde kennis aan te bieden, automatisch en onafhankelijk van de grootte van de organisatie of het domein van de functie. Een snelle opstart, gebruiksgemak, enkel relevante informatie vinden, dat is in het kort waar ThinkingTeam voor staat.

ICMS Group N.V. (Boortmeerbeek), dat zich als voorloper op het stuk van het informatiebeheer en kennis-management profileert, lanceert ThinkingTeam een informatiebeheerplatform voor het brede middensegment. Dat platform onderscheidt zich van technologieën als Dropbox of Office 365, dat rond SharePoint is gebouwd, door zijn ingebakken intelligentie. “ThinkingTeam in de cloud is een “Dropbox+++”,” stelt CEO Hans Van Heghe. “De oplossing overstijgt de zuivere dimensie van web-archivering en collaboration. Het informatiebeheerplatform ThinkingTeam heeft bovendien volledige document management- en search-functionaliteiten aan boord en hanteert het principe van autoclassificatie, zodat archiveren op consistente en kwalitatieve wijze gebeurt,” zo luidt het.

Hans Van Heghe, ingenieur automatisatie/robotica van vorming, richtte in 1999 ICMS Group op. Met ICMS, voluit Information Creation & Management Solutions, wilde hij een doeltreffend antwoord bieden op de inefficiëntie rond communicatie en kennis, waarmee hij eerder professioneel te maken kreeg. Hij zette daarvoor een samenwerking op met KULeuven rond cognitieve psychologie en associatief denken. “Uiteindelijk resultaat van die samenwerking was de TiNK methode, en verder uitgewerkt in het TINK-platform (Transferring Information & Knowledge), een oplossing voor het opslaan en verrijken van informatie met contextuele gegevens. Om naderhand die context aan te wenden om de informatie en kennis binnen een organisatie voor te stellen, op te diepen, er verbanden tussen te leggen, te rapporteren en te hergebruiken. Centraal in de bijkomende vindfunctionaliteiten staan zaken als meta-filtering, onderwerp-clustering en text mining,” verduidelijkt Van Heghe. Zoektechnologie zoekt pagina's waarvan de inhoud sterk samenhangt met de zoektermen, maar anders dan bij traditionele zoeksystemen. Revolutionair is dat resultaten gekkopeld kunnen worden aan het profiel van de surfer.
In het nieuwe ThinkingTeam combineert ICMS Group zijn search- en document management-expertise in een oplossing, toegesneden op maat van de brede KMO-markt. De oplossing maakt het voorts mogelijk de informatie te delen voor verdere verwerking.
ThinkingTeam is in drie versies beschikbaar, met name een (extra beveiligde private) cloud-versie, een zuiver interne versie en een hybride versie.

“New information experience”

Het informatiebeheerplatform ThinkingTeam gidst de KMO het tijdperk van de “new information experience” binnen, aldus de CEO. “Het systeem hanteert een mechanisme van autoclassificatie zodat opslag en archivering op consistente en kwaliteitsvolle wijze worden gewaarborgd, zodat de eindgebruiker niet met extra taken wordt belast. Autoclassificatie zorgt ook voor een kwaliteitsvolle vergelijking van meta-data binnen een document managementsysteem. Door de inspanning niet langer bij de eindgebruiker te leggen om bepaalde zaken in een folderstructuur weg te schrijven, verkrijgen we een intelligente informatiebeheer en archiveringsoplossing die uitzicht op een fikse productiviteitswinst biedt,” luidt het.

ThinkingTeam beperkt zich zodoende niet louter tot document management. Naast document management zorgen ingebedde functionaliteiten als intelligente search, discussie fora, private cloud, archivering, autoclassificatie, workflow-beheer, automatische notificatie, … voor een transparant en bijzonder gebruiksvriendelijk geheel. “ThinkingTeam kan in de meeste gevallen in één dag worden geïmplementeerd,” beklemtoont Van Heghe.

De cognitieve en contextuele onderbouw bezorgen de oplossing bovendien extra performantie in tijden van exponentiële groei van informatiestromen. In tegenstelling tot andere vendors vertrekt ICMS Group voor zijn informatie- en kennisbeheer niet vanuit een IT-insteek. Het bedrijf hanteert de context en het gebruik van de informatie als onderbouw. “Bedrijven hebben nooit geleerd hoe optimaal met informatie om te springen. Voorts gaan ze vaak voorbij aan de vaststelling dat informatie een eindige levenscyclus heeft,” merkt onze gesprekspartner terzijds op.

In het middensegment is SharePoint ogenschijnlijk ThinkingTeam’s voornaamste concurrent. “De gemiddelde gebruiker maakt geen onderscheid tussen een informatieplatform, zoals ThinkingTeam, en een beperkt document management system (DMS) zoals SharePoint, dat vooral bestemd is voor de creatie van een operational website (intranet) en collaboration-toepassingen. Dropbox of Box.net zijn dan weer archiveringsprogrammas die eerder voor sociaal gebruik zijn bestemd. In de middenmarkt blijft informatiebeheer vaak beperkt tot de tussenkomst van file en mail servers, web-archivering en een aantal DMS/ECM/DMS-systemen, waaronder SharePoint dat zich in het onderste kwadrant (lage intelligentie gekoppeld met hoge gebruikersinspanning) situeert. ThinkingTeam zet zich daartegen af door voor een heel lage gebruikersinspanning een heel hoge vorm van intelligentie binnen bereik te brengen,” klinkt het bij ICMS Group.

Voornaamste extra troeven van ThinkingTeam als informatiebeheerplatform zijn het intelligent zoeken en vinden (door filteren op metadata, automatisch groeperen per onderwerp, text mining, …), eenvoudige opslag (waarbij e-mail berichten, bestanden of ingescande papieren documenten en uitgebreide classificaties via eenvoudige drag & drop kunnen worden opgeslaan), persoonlijke presentatie van de informatie dankzij Virtuele Dynamische Mappen, samenwerking aan de creatie en up to date houden van documenten met de mogelijkheid van discussiefora en meldingen via RSS ingeval relevante wijzigingen in individuele of verzamelingen van documenten werden aangebracht.

Het geheel beantwoordt de filosofie van ICMS en de nood die zich steeds duidelijker manifesteert om te overleven in de huidige kennis/informatiemaatschappij: JERI, Just Enough Relevant/reliable Information, when and where needed.

Nieuwe product line-up

Als gevolg van de lancering van ThinkingTeam pakt ICMS Group uit met een nieuwe line-up van twee master-producten, die beide op basis van het TINK-platform werden ontwikkeld.

ThinkingTeam is een bottom-up product, gericht op de KMO, dat de mogelijkheid biedt om heel snel een systeem van deugdelijk informatiebeheer op te zetten. TiNK4u is een top-down kennismanagement-platform dat zich op grotere organisaties richt. Bovenop content management-systemen als bijvoorbeeld Documentum, Filenet of SharePoint, bouwt TiNK4u een intelligent meta-platform, dat ook gebruik maakt van autoclassificatie, search, virtuele folders en dies meer.

ICMS Group investeerde in de R&D van beide producten ruim 150 manjaren. Die investering hoopt het bedrijf op internationaal vlak te rendabiliseren. Vorig jaar opende ICMS een verkoopsantenne in Nederland (Utrecht). Dit jaar werden bijkomende antennes ingehuldigd in Duitsland (Keulen) en Groot-Brittannië (Londen). Bedrijven als Ahlers, Heijmans, Euromold, Ingenium, Deloitte, Sony, Barco, Endress+Hauser, SGS usa, … werken intussen met een oplossing van ICMS Group.
End
Source:
Email:***@icms.be Email Verified
Phone:+32 15 61 85 45
Zip:3190
Tags:Content Management, Intelligent Search, Informatiebeheerplatform, Web-archivering, Documentenbeheer
Industry:Services, Technology
Location:Boortmeerbeek - Vlaams-Brabant - Belgium
Subject:Products
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
iCMS Group NV PRs
Trending News
Top Daily News
Top Weekly News

Top Daily News
Top Weekly News
PTC News

Sep 20, 2012 NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share