Innovatief financieringsplan voor startende softwarebedrijven

Om innovatie in Nederland te stimuleren, biedt Sourceplicity software ontwikkelaars aan tegen arbeidskostprijs in Litouwen.
 
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
Softwareontwikkeling
Software-ontwikkeling
Kostprijs
Litouwen
Financieel Plan
Innovatie
Arbeidskostprijs

Industrys:
Software
Technology
Business

Location:
Utrecht - Utrecht - Netherlands

Nov. 2, 2010 - PRLog -- Door de introductie van een nieuw financieringsplan voor startende/jonge (software)bedrijven krijgt innovatie in Nederland een duw in de rug. Sourceplicity biedt aan om voor deze ondernemingen software te ontwikkelen tegen directe personele kostprijs. Het verschil tussen deze kostprijs en het commercieel tarief wordt afgerekend op het moment dat de onderneming omzet gaat genereren met de ontwikkelde producten.

Zelf software ontwikkelen voor jonge/startende ondernemingen is duur. Aannemen van programmeurs, als al beschikbaar, is tijdrovend . Het gemiddelde uurtarief in Nederland kan een serieus struikelblok zijn. Externe inhuur is vanwege de kosten al vaak helemaal niet mogelijk. Geld om meerdere programmeurs tegelijkertijd aan te nemen is er niet. Externe financiering is moeilijk te krijgen. Gevolg: innovatieve, nieuwe ideeƫn komen moeizaam van de grond.

Met dit initiatief kunnen jonge/startende bedrijven tegen de loonkosten van een programmeur in Litouwen softwareproducten ontwikkelen. Daarmee zijn de kosten voor een nieuw product 50 tot 70% lager dan wanneer in Nederland ontwikkeld zou worden.
De onderneming beslist samen met Sourceplicity welke programmeurs aan het project worden toegewezen en stuurt samen met Sourceplicity het project aan, totdat de software wordt opgeleverd.  

Op het moment dat de onderneming omzet gaat genereren met het product betaalt het Sourceplicity het verschil tussen de kostprijs en het afgesproken commerciĆ«le tarief.  Dat kan door middel van een percentage van de omzet of een vast bedrag per periode. Ook kan (een deel van) het openstaande bedrag converteren naar een vooraf afgesproken aantal aandelen in de onderneming.  

Over Sourceplicity
Sourceplicity is onderdeel van Uniplicity B.V., een Nederlands softwarebedrijf. Uniplicity heeft een eigen ontwikkelteam in Kaunas, Litouwen, gelieerd aan de Technische Universiteit aldaar. Met dit ontwikkelteam levert Uniplicity onder de naam Sourceplicity, co-sourced software ontwikkeldiensten aan in een uniek model: al onze klanten dragen medeverantwoordelijkheid voor de software-ontwikkelaars bij Sourceplicity in Kaunas. Deze programmeurs zijn als het ware onderdeel van het ontwikkelteam van de klant in Nederland, hoe groot of klein dat team ook is. De klant bepaalt zelf voor een groot deel wat en hoe er ontwikkeld moet worden. De klant  doet samen met Sourceplicity het dagelijkse management en heeft daardoor een belangrijke stem in het begeleiden en beoordelen van de programmeurs.

# # #

Sourceplicity offers co-sourcing services for IT companies, providing professional, flexible software development resources at an attractive price.
End
Sourceplicity PRs
Trending News
Top Daily News
Top Weekly NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share