Grønt flag til Tølløse Privat- og Efterskole

Ud over udklædning, karameller og fest, var sidste skoledag på Tølløse Privat- og Efterskole også dagen, hvor skolen kunne hejse det Grønne flag og i det næste år kalde sig for "Grøn skole"
 
TØLLØSE, Denmark - June 11, 2021 - PRLog -- Eleverne fra de tre 7. klasser på Tølløse Privat- og Efterskole, har, siden de kom tilbage fra corona-pause, arbejdet hårdt for at gøre skolen så grøn, at Friluftsrådets grønne flag kunne hejses. Og det skete så fredag 4. juni, hvor skolens 7. og 8. klasser var samlet ved flagstangen.

"Det er et fantastisk stykke arbejde vores dygtige 7. klasser har lavet", siger Louise Hoffbeck, der har været en af tovholderne for projektet, "eleverne har virkeligt knoklet for at gøre klar til i dag". Tølløse Privat- og Efterskole er nu udstyret med mange flere blomsterbede, med insekthoteller og med meget mere biodiversitet.

Der er undervejs blevet plantet, luget og sået en masse blomster og træer. Der er blevet passet og plejet steder, hvor insekter og fugle forhåbentligt vil lægge sine æg. Og 7. klassernes bedste råd til alle andre: Lad ukrudt være ukrudt – vores insekter er nemlig vilde med ukrudt.

"Det har været rigtigt sjovt at få arbejdet med natur på den her meget direkte måde" siger Albert fra 7A, der har stået bag lydkulisser til en udstilling om insekter, og han fortsætter: "Når man I så mange år bare har viftet insekter væk, fordi man syntes, at de var irriterende, så er det spændende at man nu ved, hvor vigtige de fleste af dem er."

Forstander Henrik Kristiansen kan nu med stolthed præsentere skolen som værende grøn. "Det har været et ønske i mange år at kunne være en mere grøn skole", siger han og tilføjer: "Nu er vi kommet så langt, at vi har fået tildelt flaget - så følger arbejdet med at beholde det i mange år fremover. Men endnu vigtigere end det flotte flag er, at det er en spændende vej, som giver vores elever, lærere og de andre ansatte en rettesnor for, hvordan vi som skole behandler naturen omkring os."

Læs mere om Tølløse Privat- og Efterskole på https://www.tpoe.dk

Contact
Michael Mikkelsen
***@tpoe.dk
End
Email:***@tpoe.dk Email Verified
Tags:Efterskole
Industry:Education
Location:Tølløse - Denmark - Denmark
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share