Cum sa mergi in siguranta pe motocicleta pe un carosabil umed?

Odata cu sosirea toamnei, zilele ploioase alterneaza cu zilele calduroase. De aceea, trebuie sa fii cu ochii in patru atunci cand pornesti la drum pe o zi cu ploaie. Carosabilul umed iti poate juca feste!
By: unimotors.ro
 
RM VALCEA, Romania - Oct. 18, 2020 - PRLog -- Daca ai un set de placute frane invechit, atunci gradul de atentie la drum trebuie sa fie sporit, iar orice manevra este indicat sa fie efectuata cu maxima prudenta.

Iata cateva sfaturi pe care specialistii ni le dau pentru a pilota safe in conditii de vreme nefavorabila:

Apeleaza cu incredere la echipamentul de protectie!

O atentie deosebita trebuie acordata de catre motociclisti atunci cand conduc in conditii de ploaie sau dup ce aceasta a trecut dar carosabilul este inca ud.

In primul rand nu uitati sa folositi echipamentul de protectie pentru ploaie, deoarece altfel in cateva minute veti fi ud complet instalandu-se incet hipotermia, ceea ce duce la tremur si scaderea substantiala a reflexelor. Nu uita nici de casca de protectie sau de costumul special pentru motocicleta. Vei vedea ca va fi aliantul tau de nadejde si de va salva din situatii neprevazute!

Adapteaza viteza conditiilor meteo!

In cazul conducerii pe timp de ploaie, viteza trebuie redusa mult si adaptata in functie de conditiile de vizibilitate si aderenta. Vizibilitatea scade nu numai datorita stropilor de ploaie ce se preling pe viziera cat mai ales mizeriei de pe sosea, proiectata de anvelopele autovehiculelor pe aceasta. Tine cont si de distanta de franare, care este mai mare pe carosabil umed.

Mai mult, daca nu ai apucat sa iti inlocuiesti setul de placute frana -https://www.unimotors.ro/Frana-placute-frana-fata_c_1075_1095_1126_1166.html ia in calcul ca riscul unor accidente este mult mai ridicat pe timp ploios.
In cazul conducerii in conditii de ploaie a motocicletei este bine sa reducem viteza din timp prin trecerea intr-o treapta inferioara de viteze (frana de motor) si actionarea cu finete a manetei si pedalei de frana.

Atentia la aderenta rotilor!

Pe timp de ploaie aderenta rotilor unei motociclete scade cu pana la 50%, ceea ce duce la marirea semnificativa a spatiului de franare si implicit la marirea semnificativa a distantei de siguranta fata de celelalte autovehicule.

Abordeaza cu maxima atentie virajele periculoase!

Daca pe un carosabil uscat reducem viteza pana la jumatatea virajului si acceleram dupa aceea, in cazul unui carosabil ud aceasta accelerare poate duce la derapaj si implicit la rasturnare.

Ai grija de placutele de frana!

Sistemul de franare este aliatul numarul unu atunci cand ai in fata un drum lung si un carosabil umed.

Inainte de a pleca la drum, ai grija sa manifesti o doza maxima de prudenta. Verifica setul de placute de frana si fa inlocuirile de rigoare care sa impun in cazul in care placutele de frana ating in nivel avansat de uzura!

Contact
unimotors
***@unimotors.ro
End
Email:***@unimotors.ro
Tags:Placute Frana
Industry:Automotive
Location:Rm Valcea - Valcea - Romania
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Nova Impex News
Trending
Most Viewed
Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share