Maturizarea pieței telefoanelor mobile duce la schimbarea comportamentului de achiziție

Nu mai este niciun secret că piața de telefoane mobile a atins deja nivelul maxim. Cele mai recente statistici indică o scădere de aproximativ 4% a vânzărilor din ultimul trimestru.
By: eMAG, Telefoane mobile
 
 
telefoane vs. smartphones
telefoane vs. smartphones
BUCURESTI, Romania - May 24, 2019 - PRLog -- Acest lucru dă cu siguranță de gândit producătorilor care în ultimii ani s-au străduit să ofere tot ce e mai bun clienților.

Începuturile smartphone-ului așa cum îl știm astăzi au oferit salturi spectaculoase de performanță de la un an la altul. Pe măsură ce tehnologia s-a maturizat, diferențele de la o generație la alta au devenit din ce în ce mai mici. Astfel, consumatorii au găsit mult mai rar motive de a schimba telefonul mobil cu unul nou. Cum toți marii producători sunt listați la bursă, soluțiile de a mulțumi investitorii sunt din ce în ce mai limitate, iar unii dintre ei se orientează către software și servicii.

Apple și Google sunt cele mai bune exemple. Fiecare companie oferă următoarele servicii clienților săi: streaming audio, stocare în cloud, editare documente în cloud, magazin de aplicații, magazin de cărți, magazin de filme. În curând, ambele vor oferi servicii de gaming (Apple Arcade și Google Stadia). Veniturile înregistrate ca urmare a folosirii acestor servicii cresc de la un trimestru la altul, semn că trendul orientării către software este puternic.

Huawei este singurul producător de telefoane mobile care merge contra curentului și are parte de rezultate pozitive. Cu o creștere de 50% înregistrată pe cel mai recent trimestru, saltul Huawei poate fi considerat cu adevărat miraculos. Sunt mai multe motive pentru care Huawei are parte de succes. Specialiștii indică o gamă de telefoane mobile foarte competitive din punct de vedere al raportului specificații – preț ca primă cauză. Campaniile agresive de marketing, printre care amintim susținerea actriței Gal Gadot, au avut și au în continuare un aport semnificativ.

Huawei știe că percepția este foarte importantă dacă dorește să aibă succes. Faptul că brandul chinezesc reprezintă o alternativă extrem de atractivă la perechea Apple – Samsung a generat o cerere extraordinară din partea publicului. Dincolo de percepție găsim o familie de telefoane ce au generat recenzii pozitive. Performanța și fiabilitatea sunt lucruri care definesc din ce în ce mai mult produsele Huawei, chiar dacă vorbim de generații mai vechi. Chiar dacă Huawei P30 stârnește acum toate valurile de admirație, modelele anterioare, în toate formele lor (Huawei P10, Huawei P10+ https://www.emag.ro/telefoane-mobile/brand/huawei/filter/...) sunt în continuare opțiuni de luat în considerare.

Am ajuns într-un punct în care software-ul dictează decizia de cumpărare. În momentul în care aplicațiile rulează foarte bine pe un telefon vechi de 2-3 ani, atunci motivul de a face upgrade dispare. Rămâne de văzut dacă și Huawei va migra către servicii atunci când va ajunge la apogeul vânzărilor.

Contact
eMAG, Telefoane mobile
***@emag.ro
End
Email:***@emag.ro
Posted By:***@emag.ro Email Verified
Tags:Huawei P10+
Industry:Mobile
Location:Bucuresti - Bucuresti - Romania
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share