Internationale Vrouwendag 2019 - Youth Tech Fest where Girls innovate

Innoveren tijdens 'Youth Tech Fest where Girls innovate' op 9 maart in Amsterdam bij CODAM de beste coding school ter wereld
 
 
International Women's Day 2019 - #BalanceforBetter
International Women's Day 2019 - #BalanceforBetter
 
Spread the Word
Listed Under

Tag:
International Women S Day

Industry:
Education

Location:
Amsterdam - Amsterdam - Netherlands

Subject:
Events

AMSTERDAM - Feb. 3, 2019 - PRLog -- Voor Internationale Vrouwendag 2019 organiseert Diversity4Tech.Science (http://marketingdiversity.simplesite.com/)  met 'Youth Tech Fest where Girls innovate (http://bit.ly/YouthTechFestGirls2019)' gratis STEM workshops voor meisjes van 11 tot en met 18 jaar uit Amsterdam en omstreken.

In een programma op 9 maart 2019, van maximaal 5 uren zullen meisjes op een leuke en interactieve manier leren innoveren. 'Youth Tech Fest where Girls innovate' vindt plaats in Amsterdam, bij CODAM - Coding College Amsterdam (https://www.codam.nl/) de beste coding school ter wereld, op het Marineterrein. Daar zullen we gratis, aan maximaal 35 scholieren (meisjes), workshops geven, zoals coderen en robotica. De meisjes krijgen na afloop het boekje The New Girl Code (https://inspiringfifty.org/the-new-girl-code-1/) cadeau mee.

'Youth Tech Fest where Girls innovate' is een initiatief van Diversity4Tech.Science (oprichtster Dymutsja) en andere topvrouwen werkzaam in de technologie. Dit in samenwerking met CODAM (https://www.codam.nl/), The New Girl Code (https://inspiringfifty.org/the-new-girl-code-1/), en deelname Lisanne Brons van Microsoft.

Diversity4Tech.Science als initiatief streeft ernaar om STEM-onderwijs toegankelijk, betaalbaar, leuk en inspirerend te maken voor iedereen ongeacht geslacht, cultuur en achtergrond. Vooral vrouwen en minderheden te versterken in de technische industrie (onderwijs en arbeidsmarkt) door verbetering van het STEM-onderwijs. Eerste activiteit zal voor Internationale Vrouwendag zijn door op een leuke, interactieve en aantrekkelijke manier technologie en wetenschap op de kaart te zetten. We hopen hiermee het STEM-niveau en interesse van lokale jonge meisjes, te verhogen en zo de inschrijvingspercentages van meisjes aan de hogeschool en universiteit ook te verhogen betreft zulke studies.

Aanmelden voor het event kan via deze link tot met 5 maart 2019: http://bit.ly/YouthTechFestGirls2019

Contact
Diversity4Tech.Science
***@diversity4tech.science
End
Email:***@diversity4tech.science Email Verified
Tags:International Women S Day
Industry:Education
Location:Amsterdam - Amsterdam - Netherlands
Subject:Events
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Diversity4Tech.Science PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share