'Muziektheorie: De taal van het geluid' ideale boek voor nieuwe studenten

Unieke muziektheorie van KarrArikh Tor, ontwikkeld vanuit autisme, helpt muzikanten samenwerken
 
 
Muziektheorie: de taal van het geluid - Naslaggids
Muziektheorie: de taal van het geluid - Naslaggids
 
Spread the Word
Listed Under

Tag:
Muziektheorie

Industry:
Music

Location:
Rotterdam - Rotterdam - Netherlands

Subject:
Products

ROTTERDAM, Netherlands - Feb. 3, 2019 - PRLog -- Recent lanceerde KarrArikh Tor het boek 'Muziektheorie: De taal van het geluid' omdat hij online veel incorrecte antwoorden, ideeën en meningen tegenkwam over hoe muziektheorie zich verhoudt tot de gitaar. Na jarenlange ervaring als muziekleraar heeft hij zijn eigen, unieke muziektheorie op papier gezet. Dankzij de nieuwe patronen in zijn boek kunnen (bas)gitaristen nu beter samenwerken met pianisten.

Over 'Muziektheorie: De taal van het geluid – Naslaggids'


Afgelopen oktober werd 'Muziektheorie: De taal van het geluid – Naslaggids' gelanceerd, een praktisch naslagwerk voor gitaristen, bassisten en toetsenisten. Normaalgesproken muzikanten die elkaars muziekinstrumenten maar moeilijk begrijpen. Wat dit boek uniek maakt, is dat de kleurenafbeeldingen in het boek de fretboards van een gitaar en basgitaar verbinden met het pianotoetsenbord en de bladmuziek, waardoor het voor bandleden gemakkelijker wordt om samen te werken. De naslaggids is eenvoudig te begrijpen: snel en handig voor elke student muziektheorie, zowel beginners als gevorderden. De gids omvat de 'boxes' op de fretboards, herhalende patronen op de fretboards en alle akkoorden en posities om toonladders in elke toets af te spelen. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om te schrijven en te spelen als een professional in één korte handleiding.

Schrijver KarrArikh Tor legt het uit: "Muziektheorie is een veel voorkomende muzikale taal voor westerse muziektradities die muzikanten gebruiken om muzikale ideeën tussen instrumenten te communiceren. In de meeste gevallen wordt muziektheorie vanuit de piano geschreven, omdat het hierbij gemakkelijker is om akkoorden te zien en te begrijpen welke noten scherp of zwak zijn. Omdat een gitarist geen noten hoeft te spelen en geen zwarte en witte toetsen heeft, kan die hier echter vaak weinig mee. Als een reminder aan gitaristen die deze stof gelezen hebben maar niet toe kunnen passen, begon ik hen tijdens mijn muzieklessen patronen en referentiematerialen te leren. Hieruit ontstond mijn unieke naslaggids."

Over KarrArikh Tor

Tor (53 jaar) speelt al gitaar sinds zijn twaalfde en gaf met zestien jaar al les aan zijn eerste student. Sindsdien heeft hij les gegeven in Canada, Amerika en Ierland en sinds enkele jaren in Rotterdam. Daarnaast heeft hij al tientallen jaren zijn eigen record label, Dark World International, wat nu vanuit Rotterdam gerund wordt. Hier ontwikkelt hij muziek met behulp van zijn eigen muziektheorie. Door zijn autisme, in combinatie met ADHD, heeft hij deze unieke lesmethode en eigen kijk op muziektheorie ontwikkeld. Deze lesmethode is nu voor het eerst uitgebracht in boekvorm: 'Muziektheorie: De taal van het geluid – Naslaggids'.

Tor: "Mijn autisme beïnvloedt hoe ik de wereld zie. Ik denk heel letterlijk: meer in cijfers en kleuren. Ik heb altijd patronen gezien die anderen niet zien. Mijn boek heb ik geschreven met als doel muziektheorie voor (bas)gitaristen zo op te schrijven dat ze bladmuziek.
https://www.boekenbestellen.nl/boek/muziektheorie-de-taal...

Contact
Dark World International
***@darkworld.com
End
Email:***@darkworld.com Email Verified
Tags:Muziektheorie
Industry:Music
Location:Rotterdam - Rotterdam - Netherlands
Subject:Products
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share