Anvelope Iarna - Informatii Caucicuri Iarna

By: Blog Best Ride
 
BUCURESTI, Romania - Sept. 28, 2018 - PRLog -- Anvelope Iarna, numite si cauciucuri de iarna, sunt destinate utilizarii pe zapada si gheata. Anvelopele de iarna au un profil de rulare mai cramponat decat anvelopele de vara, sporind tractiunea pe zapada si gheata. Aceste anvelope sunt proiectate si optimizate pentru a conduce la temperaturi sub 7 grade celsius.

Banda de rulare

Un profil cramponat, cu adancituri, al carui raport intre spatiere si blocurile de cauciuc este relativ ridicat.

Banda laterala a anvelopei are un design special pentru a creste contactul cu zpada.

Multe jurisdictii din Asia, Europa si America de Nord permit sezoniera anvelopele de zapada cu stifturi metalice sau ceramice pentru a imbunatati aderenta pe zapada sau pe gheata. Aceste anvelope sunt interzise in alte jurisdictii sau in lunile mai calde, datorita pagubelor pe care acestea le pot provoca suprafetelor rutiere. Elementele metalice sunt fabricate prin incapsularea unui stift dur intr-o baza de material mai moale, numita uneori jacheta. Pinul este adesea confectionat din carbura de tungsten, o ceramica foarte performanta, de inalta performanta. Baza mai moale este partea care ancoreaza stiftul din cauciucul anvelopei. Pe masura ce anvelopele poarta uzura, baza mai moale poarta astfel incat suprafata sa sa fie la aproximativ acelasi nivel ca si cauciucul, in timp ce pinul tare se poarta astfel incat sa continue sa iasa din pneu. Pivotul trebuie sa depaseasca cel putin 1 milimetru (0,04 in) pentru ca anvelopa sa functioneze corect. [8] Anvelopele de zapada nu elimina deraparea pe gheata si zapada, dar reduc foarte mult riscurile.

Anvelopele studiate sunt fabricate cu gauri turnate pe suprafata de rulare a cauciucului din cauciuc. De obicei, exista 80 pana la 100 de gauri formate pe anvelopa pentru inserarea studiilor. Introducerea se face prin utilizarea unui instrument special care raspandeste orificiul de cauciuc astfel incat sa poata fi introdus un jachet de studi, iar flansa din partea inferioara a mantalei poate fi montata frumos pe fundul gaurii. Suruburile metalice au inaltimi specifice pentru a se potrivi cu adancimile gaurilor turnate in suprafata de rulare a anvelopei in functie de adancimile benzii de rulare. Din acest motiv, metalele de tip "stud" pot fi introduse numai cand anvelopele nu au fost deplasate. O insertie corecta a cartusului are ca rezultat jacheta metalica, care este la acelasi nivel cu suprafata benzii de rulare a pneului, avand doar partea de pivot care iese in afara

Atunci cand stifturile intra in contact cu trotuare, acestea absoarba suprafata de asfalt sau beton. Acest lucru poate duce la crearea de praf poluant si uzura in calea rotii, care impiedica drenajul corespunzator. Din acest motiv, anvelopele cu carlige sunt interzise, ​​cel putin sezonier, in multe jurisdictii.

Zapada compactizata dezvolta rezistenta impotriva alunecarii de-a lungul unui plan de forfecare paralel cu zona de contact a pneului de pe sol. In acelasi timp, fundul benzilor de rulare a anvelopei comprima zapada pe care o poarta, creand, de asemenea, frecare. Procesul de compactare a zapezii in cadrul treptelor necesita expulzarea in timp a benzii de rulare pentru a compacta zapada din nou pe rotatia urmatoare. Procesul de compactare / contact functioneaza atat in ​​directia de deplasare pentru propulsie, cat si la franare, dar si lateral pentru viraje.

Cu cat este mai adanca zapada pe care o roteste anvelopa, cu atat este mai mare rezistenta intalnita de anvelopa, deoarece compacteaza zapada pe care o intalneste si o indoaie pe una din parti. Intr-un anumit moment, la un unghi de inclinatie la incovoiere, aceasta rezistenta devine mai mare decat rezistenta la alunecare realizata de contactul benzii de rulare cu zapada, iar anvelopele cu putere incep sa alunece si sa se roteasca. Zapada mai adanca inseamna ca urcarea pe un deal fara a roti rotile actionate electric devine mai dificila. Cu toate acestea, efectul de aratura / compactare ajuta la franare in masura in care produce rezistenta la rulare.

https://www.bestride.ro/street-ro/anvelope-1031836891/iar...
End
Email:***@bestride.ro Email Verified
Tags:Anvelope Iarna, Caucicuri Iarna, Anvelope De Iarna
Industry:Automotive
Location:Bucuresti - Bucuresti - Romania
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Best Ride SRL PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share