Kit lant distributie: 4 utilitati esentiale pentru buna functionare a transmisiei

By: Unimotors
 
 
unimotors
unimotors
VALCEA, Romania - Sept. 24, 2018 - PRLog -- Rularea corecta, in conditii de maxima de siguranta, nu ar fi posibila fara o buna functionare a sistemului de transmisie. Chiar daca esti un rider tanar si nu ai foarte mare experienta in ceea ce presupune un sistem de transmisie performant si care este rolul un kit lant I aceasta "ecuatie", poti afla acum cateva informatii de baza care sa tea jute sa te familiarizezi mai bine cu functionarea motocicletei tale!

Din punct de vedere tehnic, transmisia este definita fiind un ansamblu complex care incoporeaza principalele componente ale motocicletei care preia, modifica si ditribuie momentul motor catre rotile motoare ale motocicletei.

Transmisia cuprinde, printre altele, ambreiajul, cutia de viteze, transmisia principala, transmisia cadanica, arborii plantare, lantul de distribuitie si transmisia finala.

Daca este sa ne referim acum la rolul particular pe care il capata un kit lant in ansamblul care alcatuieste distributie si trannsmisia, specialistii i-au gasit numeroase utilitati, dintre care 5 sunt mai importante, si anume:

Kitul de lant: distributie sigura a rotatiei catre roti

Fie ca detii o motocicleta Honda, Yamaha sau Aprilia, un kit lant este una dintre componentele de baza ale motocicletei, in conditiile in care acesta este responsabil cu asigurarea si distributia rotatiei catre roti. Ce inseamna aceasta?

La fel ca in cazul unui autovehicul, lantul sau cireaua de distributie este acel element care sincronizeaza vilbrochenul cu axele cu came. Mai exact, lantul de distributie intra in contact cu pinioanele, in timp ce cureaua se invarte pe role cu rulmenti. Astfel, asigurarea rotatiei catre roti este garantata.

Distributia pe lant: siguranta sporita si incarcare a arborilor redusa

In cazul distributiei pe lant, avantajul major pe care il reprezinta optiunea pentru o astfel de modalitate de transmisie este faptul ca lantul este mult mai sigur, mai fiabil, in ciuda zgomotului suplimentar pe care il poate face. Daca o curea de distributie se inlocuieste la cel mult 60-90000 de km, un kit lant distribuitie are, de regula, o durata de viata similara cu cea efectiva a motocicletei. Totusi, unii producatori si mecanici moto recomanda inlocuirea acestuia si cumpararea unui kit lant nou, pentru a proteja mai bine motorul, dupa parcurgerea a 250 sau 300000 de km.

In cazul distributiei pe lant, incarcarea arborilor este redusa. Aceasta inseamna ca randamentul este ridicat, iar puterile transmise sunt destul de mari. Totusi, un kit lant care prezinta un grad avansat de uzura va dezvolta un zgomot destul de mare, ceea ce inseamna ca trebuie sa avem grija sa il ungem frecvent.

Lantul nu depinde de pompa de apa

In cazul transmisiei pe curea, este cunoscut faptul ca, data fiind apropierea lantului si a pompei de apa, inlocuirea celor doua componente se realizeaza, de regula, simultan. In cazul transmisiei pe lant, marele avantaj este acela ca lantul nu depinde de pompa de apa. In aceste conditii, inlocuirea celor doua nu este interdependenta

Kit lant nou: o mai buna fiabilitate a motorului

Daca este sa ne gandim la legatura dintre un kit lant nou si o mai mare fiabilitate a motorului, lucrurile sunt destul de simple. Lantul, fiind o componenta mult mai grea, poate afecta, in timp, performantele motorului. Daca, prin absurd, acesta s-ar rupe din cauza uzurii prea mari, efectele sale se repercuteaza, automat si asupra motorului. Totusi, un kit lant nou permite un transfer mai usor a rotatiei catre roti, iar rulmentii si arborii cotiti vor facilita imbunatatirea fiabilitatii motorului.

Un kit lant modern este acum mai usor de inlocuit. Asadar, fie ca un doresti un kit lant Honda MB 50, Honda VT 125 Shadow sau Yamaha FZR 500, ai la dispozitii solutii profesioniste complete oferite de catre magazinele online autorizate precum Unimotors.ro.

Sursa articol kit lant de distributie - https://www.unimotors.ro/Kit-de-lant_c_1075_1098_1129_1176.html

Contact
Constantin
***@unimotors.ro
End
Email:***@unimotors.ro
Tags:Piese Moto, Kit Lant
Industry:Automotive
Location:Valcea - Romania - Romania
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Nova Impex PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share