Despre Anvelopele BfGoordrich - Despre Companie

By: Blog Best Ride
 
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
Anvelope
Bf Goodrich
Off-road

Industry:
Automotive

Location:
Bucuresti - Bucuresti - Romania

BUCURESTI, Romania - Aug. 8, 2018 - PRLog -- BFGoodrich este o companie Americana ce produce anvelope. Initial, parte a conglomeratului industrial Goodrich Corporation, a fost achizitionata in 1990 (impreuna cu Uniroyal, apoi The Uniroyal Goodrich Tire Company) de producatorul francez Michelin. Inainte de vanzare, BFGoodrich a fost primul producator de anvelope americane care a facut anvelope radiale. A facut anvelope pentru noua masina Winton de la Winton Motor Carriage Company.

Anvelopele BFGoodrich au fost montate pe mai multe vehicule istorice demne de remarcat:

   In 1903, prima masina care a trecut prin Statele Unite a fost echipata cu anvelope BFGoodrich.
   In 1927 avionul lui Charles Lindbergh, "Spiritul Sfantului Louis", care a facut primul zbor non-stop cu succes pe intreg teritoriul Atlanticului, a fost echipat cu anvelope BFGoodrich.
   In 1977, naveta spatiala Columbia a fost echipata cu anvelope BFGoodrich in timpul constructiei. [Citare necesare]

BFGoodrich a fost implicat in mai multe competitii si sa bucurat de succes cu 28 de victorii generale la Competitiile Baja California si de 13 ori castigator al Raliului Paris-Dakar. A fost, de asemenea, furnizorul de anvelope pentru anotimpurile 2006 si 2007 ale Campionatului Mondial de Raliuri. [Citare necesare]


Fondata de dr. Benjamin Franklin Goodrich in 1870, compania B.F. Goodrich, cunoscuta mai tarziu ca BFGoodrich, a fost printre primii producatori de anvelope de cauciuc situate la vest de gama de munte Appalachian. In anul precedent, Goodrich a cumparat compania Hudson River Rubber Company. Cu sediul in Akron, Ohio, compania BFGoodrich a inceput ca producator de furtunuri cauciucate, care au fost vandute mai ales ca fire de foc. Compania a produs, de asemenea, curele cauciucate, similare cu cele folosite pe vehiculele moderne ca centuri serpentine (cureaua ventilatorului). Pe masura ce compania a crescut, a inceput sa produca anvelope pneumatice pentru biciclete, in cele din urma ducand la producerea anvelopelor pneumatice pentru automobile in 1896, facand BFGoodrich prima companie din Statele Unite pentru fabricarea acestui tip de anvelope.

BFGoodrich nu a fost singurul producator de anvelope din Statele Unite, la inceputul secolului al XX-lea. Printre concurentii sai au fost Goodyear, Firestone, General si Uniroyal. Datorita cercetarilor extinse si a metodelor stiintifice, cum ar fi evaluarea uzurii pneurilor si testarea longevitatii, BFGoodrich sa aflat la marginea industriei. Ford Motor Company, detinuta apoi de Henry Ford, a ales anvelopele BFGoodrich care urmeaza sa fie montate in noul model A Ford in 1903. In acelasi an, modelul A, echipat cu anvelopele, a devenit prima masina care a traversat Statele Unite de la est la vest. Acest eveniment a facut din BFGoodrich un nume de uz casnic. [2] Michelin America de Nord., Inc, face anvelopele B.F. Goodrich. Corporatia Goodrich, numita anterior compania B.F. Goodrich, a incetat sa produca anvelope in 1988 si a vandut numele firmei si numele lui B.F. Goodrich catre Michelin.

https://www.bestride.ro/off-road-ro/anvelope/bf-goodrich-ro/
End
Email:***@bestride.ro Email Verified
Tags:Anvelope, Bf Goodrich, Off-road
Industry:Automotive
Location:Bucuresti - Bucuresti - Romania
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share