Amenajarea ideala a unei sali de clasa

By: Meditatii-orice
 
BUCURESTI, Romania - March 21, 2018 - PRLog -- Clasa de curs joaca un rol major in desfasurarea optima a intregului process instructiv-educativ. Designul, dispunerea armonioasa a elementelor cheie care fac parte din peisajul clasei, cum ar fi tabla, plansele sau alte instrumente cu rol determinat in activitatea cadrului didactic, cat si a elevilor.

Ca participant activ in procesul de predare-invatare-evaluare, elevul este inspirit si stimulat de metodele practice de predare. Insa, implementarea acestora nu ar fi posibila daca scoala nu dispune de resursele materiale moderne necesare unui act educational la standard european. Acelasi cerinte sunt valabile si daca ne propunem sa infiintam un centru de meditatii in Bucuresti.

In Capitala, ponderea scolilor private este mai mare comparativ cu numarul de scoli acreditate de catre Ministerul Educatiei in alte orase din Romania

Potrivit studiilor efectuate de catre renumiti specialisti in educatie, designul mobilierului, cat si dispunerea inspirata a elementelor cheie pot imfluenta progresul elevului cu pan ala 16%. Scolarii din clasele primare sunt cei influentati in aceasta privinta. La clasele mici, componenta ludica ocupa un loc insemnat in ceea ce priveste eficacitatea procesului didactic.

Amenajarea unei sali de curs la clasa si in cadrul unui centru de meditatii Bucuresti
Arhitectura salii de curs intr-o scoala moderna sau in cadrul unui centru de meditatii Bucuresti a fost conceputa astfel incat sa fie perceputa de catre scolari drept un mediu deschis, activ, stimulator. In acest fel, elevii sunt incurajati sa exploreze mai profund acest univers nesfarsit al cunoasterii, sa se implice activ si sa invete intr-un mediu bogat din punct de vedere vizual, suprinzator si relaxant.

Expertii in educatie ne furnizeaza, asadar, cateva informatii pretioase referitoare la modul in care ar trebui sa gandim amenajarea unei sali de clasa. Pentru a beneficia de rezultate pe masura, acestia ne indica cateva detalii de care ar trebui sa tinem cont, si anume:

·         clasa trebuie sa fie privita ca un mediu prietenos, relaxant, distractive de invatare. In acelasi timp, ar trebui sa fie si un mediu propice lansarii marilor provocari, la care copiii sa gaseasca raspunsurile potrivite:

·         spatiul trebuie sa fie suficient de mare, astfel incat sa permita instarea tablelor, proiectoarelor si sa permita expunerea unor planse sau harti sugestive, in functie de disciplina care urmeaza sa fie studiata. Practic, clasa ar trebui sa se prezinte ca un mini laborator, un laborator al experimentelor, intrebarilor care sa incurajeze descoperirea de noi cunostinte de specialitate. Ideal, salile ar trebui sa aiba un spatiu cuprins intre 45 si 55 mp, si sa fie echipata cu corpuri de iluminat si dispozitive electronice performante.

·         proiectul salii de curs sa acorde o atentie deosebita respectarii unei proportii armonioase intre inaltimile diferitelor resurse didactice, iar dispunerea sa fie realizata intr-o maniera sa creeze impresia unui spatiu echipat si decorat intr-o tenta futuristam ergonimica, pritenoasa cu utilizatorii.

Sa nu uitam ca o parte din sala ar trebui sa fie alocata setului de drepturi ale copiilor, dar de reguli pe care elevii au datoria ca elevii sa le respecte cu strictete. Respectarea privilegiilor de care fiecare copil beneficiaza este insotita si de asumarea si indeplinirea unor obligatii si responsabilitati. Responsabilitatile nu joaca mereu un rol coercitiv, cu mai degraba un rol modelator, si anume acela de a-i familiariza pe elevi cu disciplina si a-i face sa inteleaga si sa isi asume propriile greseli.

Toate detaliile despre meditatii Bucuresti, despre dotarile si echipa de profesionisti, dar si despre argumentele pertinente pentru a urma ore de pregatire suplimentara intr-un centru de meditatii din Bucuresti pot fi regasite si pe site-ul http://www.meditatii-orice.ro/

Contact
Meditatii Orice Materie
office@meditatii-orice.ro
End
Email:***@meditatii-orice.ro Email Verified
Tags:Meditatii Bucuresti, Meditatii, Meditatii Romana Straini
Industry:Education
Location:Bucuresti - Bucuresti - Romania
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Nova Impex News
Trending
Most Viewed
Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share