In ce conditii se dau bonuri de masa pe card

Tichetele de masa se ofera de ceva timp si pe card. Aflati care sunt avantajele utilizarii acestor bonuri pe card si de ce tot mai multe companii le ofera ca si program de motivare
By: Sodexo
 
BUCHAREST, Romania - July 5, 2016 - PRLog -- Tichetele de masa pe card se dau angajatilor, la pachetul salarial, fiind o sursa de venit in plus. Se pot acorda si pe hartie, in mod clasic.

Aceste bonuri pe card sunt mai eficiente si foarte usor de utilizat, mai usor decat cele clasice, care se tiparesc pe hartie.

In ce conditii se dau

Acestea se acorda persoanelor care activeaza in mediul privat, caci angajatii de la stat nu au prevazut in contract acordarea de astfel de beneficii. Ele se dau in fiecare luna, ca si salariul, iar totalul sumei pe care o primeste un angajat este in jurul sumei de 270 de lei. Firmele care le acorda angajatilor lor au si ele anumite beneficii de la stat.

Bonurile de masa pe card sunt usor de utilizat, la orice magazine in care se vand produse alimentare. Sunt benefice pentru angajati, caci ei le pot folosi atat in magazine, cat si la cantina, daca unitatea unde lucreaza are una. Sunt si restaurante care accepta plata cu tichete de masa.

Acordarea tichetelor de masa, in functie de HR-ul angajatorului

Din cei aproape cinci milioane de angajati din tara noastra, doar jumatate dintre ei primesc tichete de masa, dintre care unele pe card, spun statisticile. Este departamentul HR al fiecarei firme in aprte daca alege sa le acorde sau nu.

Tichetele de masa clasice si tichetele de masa pe card sunt acceptate in magazine alimentare, in supermarketuri si in hipermarketuri.

Valoarea acestora este in jur de 9 lei, de 10 lei, sau chiar mai mult in cazul tichetelor de masa cadou.

Nu pot fi utilizate pentru achizitia de tigari sau de bauturi alcoolice. Este o regula impusa de autoritati.

Daca ai tichete clasice de masa, adica din acelea care se tiparesc pe hartie, trebuie sa stii ca nu se acorda rest in momentul in care platesti cu acestea. Se folosesc practic ca si cardul bancar. Daca platesti cu ele, atunci trebuie sa stii ca poti folosi toata suma de pe card o data sau o poti imparti pe zile, nu exista restrictii in acest sens. Tichetele de masa pe card nu se acorda doar in tara noastra, ci si in multe alte tari ale Uniunii Europene. Sunt o varianta moderna, mult mai buna decat cele acordate pe hartie, sub forma unor file de cec.

Pentru a afla mai multe informatii va invitam pe siteul celor de la Sodexo:

http://ro.benefits-rewards.sodexo.com/solutii-optimizare-fiscala-bugete/gusto-pass-tichete-de-masa-electronice-card

Contact
Sodexo
***@yahoo.ro
End
Email:***@yahoo.ro
Tags:Tichete Masa, Tichete De Masa Card, Bonuri Masa Card
Industry:Business
Location:Bucharest - Bucharest - Romania
Account Email Address Verified     Disclaimer     Report Abuse
Active Seo Riders PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share