Singer-songwriter Carl Durant neemt afscheid van Californië in nieuwe single “Fires and Earthquakes”

Op 30 juni wordt de nieuwe single gelanceerd van Bierbeekse singer-songwriter Carl Durant die na 11 jaar San Diego terugkeerde naar zijn Leuvense geboortestreek. De track werd opgenomen bij Grammy winnaar Alan Sanderson (Rolling Stones, Fleetwood Mac, Ryan Adams) en gemasterd door Brian Lucey (Black Keys, Ray Lamontagne). Deze zomer deelt Carl op Crisisfestival de affiche met o.a. Willow en AKS.
 
1 2 3
Carl Durant (Profile Pic)
Carl Durant (Profile Pic)
LEUVEN, Belgium - June 26, 2015 - PRLog -- Luisteraars reageren positief

“Awesome acoustic sound…[...] I could see this song in a Quentin Tarantino movie”
“Good vocals. Catchy”
“I love the driving drum beat in this song. This definitely has a Fleetwood Mac feel that I enjoy very much. The vocalist has a great husky voice that is very appealing.”

Nieuwe single geschreven onderweg

“Het moeten er veel geweest zijn”, is het antwoord van Carl op de vraag hoeveel mensen er al gevraagd hebben hoe je in ‘s hemelsnaam de beslissing neemt om van de zonnige westkust van Amerika terug naar België te verhuizen.

“En dus heb ik er maar een liedje over geschreven, ergens halfweg hier en ginder en onderweg op het vliegtuig, terwijl de plannen van de verhuis volop bezig waren”.

Meer dan Californië

Alhoewel er in de tekst concrete elementen zitten die bijvoorbeeld verwijzen naar de evacuatie van duizenden gezinnen voor de Witch Creek fire in 2007, horen luisteraars er ook een parallel in naar stukgelopen of moeizaam lopende relaties.

“Da’s het mooie aan muziek, ik schrijf iets en jij maakt daar jouw verhaal van”, merkt Carl op, “Ik ben er zeker de mindere ervaringen van het leven ginder in kwijtgeraakt”.

https://youtu.be/hUX_bDrwzpUOp iTunes is de single momenteel in pre-order. Alle info en media (stream, lyric video en Making Of video) staan op deze webpagina: www.carldurant.com/release1y15. Download link op aanvraag voor broadcast.

Voor het publiek is er een speciale promo webpagina: http://bit.ly/carlfires

Social Networks: Twitter, Facebook (http://www.facebook.com/carldurant), YouTube

Bio

Na 11 jaar muzikale en andere avonturen in Californië brengt singer-songwriter Carl Durant een mix van Europese en West-coast invloeden uit het coffee-house circuit terug naar België. Denk: Ed Sheeran ontmoet Jason Mraz en Tom Waits voor een jam in de coffeeshop.
Over zijn EP “Last Place”, schreef de San Diego Troubadour “Durant is a solid songwriter, with a lot of potential”.
Airplay op lokale radio werd goed ontvangen: “ LOVE the song “Appropriate” sounded good on the air tonight..” – Mookie (Radio Sophie/KPRI).

Op het hoofdpodium van Het Depot toonde Carl met zijn live band The Lost Kings in mei nog klaar te zijn voor een muzikale zomer. Ze zijn o.a. op Crisisfestival, éCouter Leuven en Zomerse Parkdagen in Kortenberg te zien.

Foto's cleared voor publicatie.

"Making of" Video

https://youtu.be/fv0NwOfV9V4End
Source: » Follow
Email:***@nunurecords.com Email Verified
Tags:Acoustic Music, New Music, Singer Songwriter, Californie, Fires, Earthquake, Belgisch, Leuven
Industry:Entertainment, Music
Location:Leuven - Vlaams-Brabant - Belgium
Subject:Products
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share