Danske eksperter i vigtig rolle for rekordvækst i Tyrkiet

Den tyrkiske regerings erklærede mål er at nå i top-10 blandt verdens største økonomier før 2023. Nu spiller et dansk konsulenthus en vigtig rolle for den tyrkiske rekordvækst. Softwarebranchen er udset som særlig vækstmotor.
 
 
Fatih Kemal Ebiclioglu, bestyrelsesformand i Det Tyrkiske Eksportråd
Fatih Kemal Ebiclioglu, bestyrelsesformand i Det Tyrkiske Eksportråd
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
Business Development
Software
Export
Turkey
Tbk Consult

Industrys:
Business
Software

Location:
Klampenborg - City Of Copenhagen - Denmark

KLAMPENBORG, Denmark - May 1, 2014 - PRLog -- Med verdens 17. største økonomi og udsigt til den største økonomiske fremgang i OECD de næste fem år, har den tyrkiske regering sat et erklæret mål om at nå i top-10 blandt verdens største økonomier før 2023. Tyrkiet har udset softwareindustrien som en særlig vækstmotor og investerer nu aktivt i at gøre tyrkiske softwarevirksomheder klar til international ekspansion og konkurrence. Og her spiller danske eksperter pludselig en vigtig rolle.

”Det tyrkiske softwaremarked er i kolossal vækst. Derfor må vi bruge et voksende hjemmemarked som et springbræt til at vækste den tyrkiske softwareindustri. Kun ved at vækste globalt kan vi fastholde vores ledende position på hjemmemarkedet i en industri, hvor vinderen tager det hele,” siger Fatih Kemal Ebiçlioglu, bestyrelsesformand i sammenslutningen Electrical Electronics and Services Exporters’ Association, TET.

Det er netop den opgave, som den tyrkiske regering har bedt det danske konsulenthus TBK Consult om at hjælpe med. I samarbejde med Sabanci-universitetet er TBK Consult under programmet ’UR-GE’ netop gået i gang med opkvalificeringen af 37 tyrkiske softwarevirksomheder. TBK Consult arbejder desuden meget tæt sammen med det tyrkiske eksportråd for at identificere innovative måder at nå målsætningen på.

USD fem mia. i nettoeksport
Tyrkiet døjer med en dårlig betalingsbalance. Da importandelen på softwarebaserede forretningsmodeller er tæt på nul procent, vil en stærk softwarebranche ifølge TBK Consult blive en stor nettobidrager af fremmed valuta, som skal bruges i andre dele af den tyrkiske økonomi.

"Tyrkiet er i dag nettoimportør af software, men i 2023 skal den tyrkiske softwareindustri bidrage med USD fem milliarder i nettoeksport. Med et meget stort hjemmemarked skulle der ikke være principielle hindringer for, at tyrkisk software skulle kunne finde anvendelse overalt på kloden. Det kræver dog, at de tyrkiske softwarevirksomheder lærer at begå sig kommercielt uden for Tyrkiet,” siger adm. direktør i TBK Consult, Hans Peter Bech.

TBK Consult har vundet projektet i offentligt udbud i konkurrence med andre internationale konsulenthuse og universiteter.

Fakta:

Tyrkiet har p.t. (2013 tal) et bruttonationalprodukt på ca. USD 1,167 trillioner. Hvis det skal lykkes at komme på en 10. plads over verdens bedste økonomier skal vækstraten op på over 7 procent per år.
Den tyrkiske økonomi vokser p.t. 3,8 procent per år. Indonesien vokser med 5,8 procent, mens de øvrige “konkurrenter” på top 10-listen ligger på lavere vækstrater.

Media Contact
TBK Consult Holding ApS
***@tbkconsult.com
+4523476762
End
Source:
Email:***@tbkconsult.com Email Verified
Tags:Business Development, Software, Export, Turkey, Tbk Consult
Industry:Business, Software
Location:Klampenborg - City Of Copenhagen - Denmark
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share