Retail Evolution Lab geeft inspiratie voor een geavanceerde omnichannel strategie

Speel in op beleving en zoek de interactie met het winkelend publiek via digitale media.
By: Gabriëlle Offringa Marketing Manager AOPEN Europe
 
 
Retail Evolution Lab Europa
Retail Evolution Lab Europa
DEN BOSCH, Netherlands - April 22, 2014 - PRLog -- Retail Evolution Lab opent de deuren voor retailers, merkfabrikanten, marketing bureaus en winkelinrichters die op zoek zijn naar digitale hulpmiddelen om de winkelformule te versterken. Dit initiatief is gestart door AOPEN, een leverancier van narrowcasting producten die zich specialiseert in duurzame digitale communicatiemiddelen.

Gabriëlle Offringa, Marketing Manager AOPEN Europa zegt: “Met technologie partners zoals Intel en retail experts als Popai brengen we kennis samen zodat we op alle fronten advies kunnen geven over hoe digitale media een merk of winkel kan versterken. Door meerdere factoren in ogenschouw te nemen waaronder consumentengedrag, winkelinrichting, merkbeleving, klantloyaliteit en verkoopdoelstellingen zorgen we ervoor dat we de juiste oplossing kunnen bieden met onderscheidend vermogen”.

Digitale apparaten zoals smartphones en tablets maken de connectie met online steeds gemakkelijker en onderzoek toont aan dat de consument steeds meer geneigd is aankopen te doen via een smartphone of tablet. De omzet van online winkelen stijgt in Nederland ongeveer met 8 tot 10% per jaar. Er wordt voorspeld dat de meeste consumenten in 2015 cross channel koper zullen zijn: namelijk 54,1%. Met de groei van online winkels en hun stijgende verkopen, ervaren fysieke winkels een toenemende druk van deze online concurrentie. Uit onderzoek blijkt dat in 2013 zelfs meer dan 80% van de smartphone bezitters hun smartphone gebruikt tijdens het winkelen.

Deze trends zorgen voor een verschuiving van de vraag naar een multichannel aanpak, waarbij de consument verschillende communicatiemiddelen gebruikt om informatie te vergaren voordat zij over gaan tot een aankoop: vaak een mix van online en in de winkel. Het aankoopgedrag van de consument verandert hierdoor en daardoor zullen retailers en merkfabrikanten hun strategie moeten aanpassen als deze nog niet klaar is voor de omnichannel consument.

Door de connectie met online channels in de winkel kunnen toepassingen direct gecombineerd worden. Zo kan de winkelier het aanbod vergroten door de webshop ook in de winkel aan te bieden en extra services te verschaffen door bijvoorbeeld het product wel te leveren in de winkel of bij de klant thuis. Daarnaast biedt digitaal ook de kans om social media te koppelen, advertenties te tonen op basis van voorraad en marges en zelfs doelgerichte campagnes te tonen op basis van de kijker. Gebruikersgedrag is gemakkelijk te meten; hoe lang kijkt iemand naar een bepaalde campagne?; wat is de leefdtijd en/of het geslacht van de bezoekers?; hoeveel traffic heb ik in mijn winkel?. Deze informatie kan erg waardevol zijn voor de marketing van een product of merk.

De online wereld biedt oneindig veel mogelijkheden en als de winkelier dit slim toepast kan er een synergie ontstaan tussen de online en offline winkel zodat men uiteindelijk meer verkoopt. Uiteraard zal niet elke retailer of merkfabrikant dezelfde strategie succesvol kunnen toepassen, want elk merk of product zal zijn eigen unieke verkooppunten hebben met daarmee zijn eigen verkoopuitdaging.

Kristel Goijens, EMEA ESG Embedded Retail & Hospitality Accountmanager, Intel zegt: “Het Retail Evolution Lab toont retailers hoe ze hun klanten een persoonlijke, engagerende en boeiende interactie met hun merken kunnen aanbieden. Intel ondersteunt de AOPEN producten waarmee deze belevingen mogelijk worden gemaakt, met retail-oplossingen die bijdragen aan een sterkere klantloyaliteit en een hoger rendement.”

“Wij helpen retailers en merkfabrikanten bij de keuze, door het ze te laten zien en te ervaren wat digitaal kan betekenen. Daarmee sturen we niet iedereen met dezelfde boodschap of oplossing naar huis, omdat ieder zijn eigen uitdaging heeft. Het Retail Evolution Lab geeft stof tot nadenken door digitale media te zien en te ervaren. We willen graag weten wat de probleemstelling of de uitdaging is van een merk of winkel, zodat we de juiste oplossing kunnen vinden. Tevens bieden we in onze Research & Development (R&D) ruimte retailers en merkfabrikanten de mogelijkheid om content te testen zodat men beter kan inspelen op de beleving. Uiteindelijk is voor ons een project geslaagd als we iemand helpen met zijn of haar uitdaging op het gebied van digitale media,” vervolgt Gabriëlle Offringa.

Digitale media biedt oneindig veel mogelijkheden, hoe pak je dus de juiste strategie voor een bepaald merk of de winkel? Dit vraagstuk beantwoorden we in het Retail Evolution Lab gevestigd in Rosmalen/Den Bosch. In mei starten er een aantal open dagen voor bezoekers die geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over digitale media ter versterking van de winkelformule en de omnichannel strategie. Mocht er interesse zijn voor deelname of wilt u een bezoek aan het Retail Evolution Lab inplannen neem dan gerust contact met ons op via: request@aopen.com of bel 0736466432.

Bronnen:

Techonomy Digital Economics, 3 januari 2014: http://www.digitaleconomics.nl/2014/01/03/13-need-know-statistieken-voor-digitale-marketeers/

Uit onderzoek van ABN AMRO, Cross Channel Retail: de consument van 2015 (http://www.retail2020.nl/websites/cbwmitex_retail2020/doc...)

Media Contact
AOPEN
press@aopen.com
+31736466400
End
Source:Gabriëlle Offringa Marketing Manager AOPEN Europe
Email:***@aopen.com
Posted By:***@aopen.com Email Verified
Tags:Omnichannel, Marketing, Narrowcasting, Digitaal, Interactief
Industry:Marketing, Retail
Location:Den Bosch - Noord-Brabant - Netherlands
Subject:Projects
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
AOPEN PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share