IRISS Introduceert De Platinum-Serie Infraroodvensters Van Polymeren

… De duidelijke keuze voor betrouwbare and precieze elektrische inspectie
 
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
IRISS
Platinum
Window

Industry:
Industrial

Location:
England

Subject:
Products

Nov. 16, 2012 - PRLog -- Door de lancering van de nieuwe Platinum-serie van vensters voor infraroodinspectie brengt IRISS een pertinente vraag te berde: Waarom een traditioneel venster van een fluoride-kristal kiezen dat breekbaar is een beperkte levensduur heeft, terwijl er nu een beter alternatief is van doorzichtbaar polymeer dat stootbestendig is en dat gegarandeerd een onbeperkte levensduur heeft?

IRISS heeft in de hele wereld bekendheid verworven door de ontwikkeling van het eerste en enige infraroodvenster van industriële kwaliteit, een technologie die nu met octrooi beschermd is. Deze innovatie katapulteerde de onderneming meteen in de positie van marktleider voor elektrische veiligheid, onderhoud en inspectie. De vraag naar haar producten was zo groot, in het bijzonder in de VS, dat deze Britse firma nu een productie-afdeling heeft opgericht in Florida om de vraag te kunnen bijhouden. De ultramoderne fabriek vormt een investering van 5,7 miljoen dollar en werkt met het principe van "lean manufacturing".

De introductie van de Platinum-serie is het resultaat van continue ontwikkeling van het originele concept en vormt een respons aan de wensen van de klanten. Hierdoor werd de kloof tussen IRISS en haar concurrenten nog groter. De prestaties van dit IR-venster werden mogelijk door het nieuwe, geoctrooieerde, doorzichtige polymeer IRISS Poly-View System™. Hierdoor vervalt het enige voordeel dat een venster van kristal had ten opzichte van het voordien ondoorzichtige alternatief van IRISS – namelijk de visuele inspectie.

Platinum overtreft de industriële standaards als het enige IR-venster dat geschikt is voor elektrische inspectie in het UV-gebied, het gebied van zichtbaar licht en de drie infraroodgebieden. De transmissiecoëfficiënt ligt vast en blijft stabiel, waardoor een accurate kwantitatieve en kwalitatieve analyse kan worden verzekerd. Dit helpt ondernemingen te voldoen aan de normen NFPA 70E voor elektrische veiligheid, en is gecertificeerd en getest conform met UL, IEE, IP65/NEMA 4, de "Lloyds of London" en het "American Bureau of Shipping standards".

In vergelijking tot Platinum, brengt een venster van kristal een belangrijk breukrisico met zich, in het bijzonder als er trillingen zijn. Een venster van kristal kan zelfs breken wanneer een elektrotechnicus per ongeluk een kastdeur al te bruusk dichtslaat. Dat vormt een probleem in de productie, vooral in de voedingsindustrie en de farmaceutische sector.  

Platinum staat hiermee in scherp contrast: het draagt een onvoorwaardelijke garantie tegen breuk zonder beperking in de tijd. Het heeft een versterking van aluminium honingraat en is ongevoelig voor zuren, basen, UV-straling, condenswater, vochtigheid, trillingen of hoogfrequent geluid. Terwijl onze concurrenten zich moeten beroepen op specifieke vergrendelingsmechanismen als hun belangrijkste verkoopsargumenten, vormt de troef van Platinum de, in de praktijk bewezen, veel betere prestaties op lange termijn, waardoor klanten tijd en geld besparen en tegelijk de veiligheid van het personeel verzekeren.

Elektrische componenten die een kritiek onderdeel vormen in het productieproces kunnen gemakkelijk worden opgevolgd door de thermograaf, zonder gevaar van blootstelling aan spanningsvoerende uitrustingen. Bovendien maakt Platinum het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen overbodig. De potentiële kostenbesparingen verbonden aan de toepassing van Platinum zijn dus enorm.

De Platinum-serie van IRISS is verkrijgbaar in ronde en rechthoekige uitvoering, met klantspecifieke kenmerken zoals het behuizingsmateriaal, de afdichtingen, de deksels, de vergrendelingsinrichtingen, de etikettering naar wens, en de kleur. Bovendien kan de technologie van Poly-View System™ worden aangepast aan vrijwel iedere vorm en grootte – wat niet mogelijk is met de kristaltechnologie.

-EINDE-
End
Source:IRISS
Email:***@technical-group.com
Posted By:***@technical-group.com Email Verified
Tags:IRISS, Platinum, Window
Industry:Industrial
Location:England
Subject:Products
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Technical Publicity PRs
Trending News
Top Daily News
Top Weekly NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share