In Memoriam muziek video voor busramp Sierre

Op Allerzielen stelt Belgische singer-songwriter Carl Durant zijn muziek video “In Memoriam Sierre 2012” voor, opgedragen aan de tweeentwintig kinderen en zes van hun begeleiders die de busramp van Sierre in maart 2012 niet hebben overleefd.
 
 
Picture Credit: HLN.be
Picture Credit: HLN.be
Nov. 1, 2012 - PRLog -- Muziek video voorgesteld op 2 november
De video gebruikt foto’s gepubliceerd na de ramp en geeft uitdrukking aan de massale verslagenheid die de Belgische bevolking overmande en het samenhorigheidsgevoel dat spontaan opdook in de dagen die er op volgden.

Het lied “(Not Our) Ride Home” vertelt het verhaal van een getroffen familie en begint vanuit het perspectief van de oudste dochter die probeert duiding te geven aan het plotse overlijden van haar zus. In het tweede deel verandert het vertelstandpunt naar de overleden zus die haar familie in een droom toespreekt. Omdat de tekst potentieel iedereen beroert die met het verlies van een geliefde geconfronteerd is geweest, werd Allerzielen als dag gekozen om lied en video publiek te maken. Fans zullen het lied later gratis kunnen downloaden.

De busramp en hoe het lied tot stand kwam
“Ik was er een paar dagen niet goed van”, herinnert Carl zich, “de productiviteit op het werk heeft zeker geleden onder het feit dat ik er twee dagen bijna niet kon van slapen.”  

Voor hij naar San Diego verhuisde, reed Carl meerdere keren per dag voorbij aan een van de getroffen lagere scholen. “Ik bleef me maar inbeelden dat op een zondag op de scouts plots enkele leden zouden ontbreken, en niet voor een keer maar voorgoed.”

In het district waar Carl scoutsleider en later gouwcommissaris was, zijn er nu meerdere scoutsgroepen waar leiding en leden het verlies van een vriendje of vriendinnetje betreuren.

http://youtu.be/EYgyHKerLK0“Ik ging er eerst helemaal geen muziek over schrijven”, zegt Carl over het tot stand komen van het lied “(Not Our) Ride Home”, “kon het niet want mijn gevoelens zaten helemaal vast. Het was vreemd want ik woon hier nu al meer dan tien jaar in San Diego en toch voelde het aan alsof er thuis een bom ontploft was.”

Een week of twee na het ongeval nam hij terug de gitaar ter hand en begon wat droevige akkoorden te spelen. “En toen kwam het er ineens uit: een melodie, een concept voor het verhaal. Ik heb er mijn tijd voor genomen, ook in de studio, maar ik denk dat het uiteindelijk wel de moeite was.”

Als achtergrondzangeres werd Veronica May van San Diego's old-timey duo “The Lovebirds” in de studio gebracht. Zij is meerdere malen genomineerd voor een San Diego Music Award, en won er een in 2008. Passende bij de droevige sfeer, werd voor deze opname gekozen voor een harmoniestijl uit de jaren dertig.

About Carl Durant

Originally from Leuven, Belgium, singer songwriter Carl Durant has been playing around town in San Diego since 2009, bringing a mix of finger picked and strummed-guitar songs with a vocal sound lingering between James Blunt and Placebo. On recordings, he creates cinematic pop-rock or “aural landscapes” [sic Taxi’s Michael Laskow] by adding layers of electronic sounds to a backdrop of acoustic guitar in songs reminiscent of The Decemberists, REM or even My Morning Jacket. He shared the bill with Milow, Adam Levy, Jesse Thomas, Josh Damigo, Colin Clyne,... playing over 100 shows at House of Blues, Hard Rock Cafe, Lestat's West and many more.

[full bio available at website link below]

Link to web page with video, press release and bio: Carl Durant WebPage (http://www.carldurant.com/video_sierre_2012)

Social Networks: Twitter, Facebook (http://www.facebook.com/carldurant), YouTube

Website: http://www.carldurant.com

External links: http://en.wikipedia.org/wiki/Sierre_coach_crash
End
Source: » Follow
Email:***@nunurecords.com Email Verified
Zip:92121
Tags:In Memoriam, Sierre, Muziek video, Singer Songwriter, Busramp
Industry:Music, Family
Location:San Diego - California - United States
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Page Updated Last on: Nov 02, 2012
NunuRecords.com PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share