Suzanna Lubrano Opnieuw Genomineerd Voor Prominente Afrikaanse Muziekprijs.

De Rotterdamse Suzanna Lubrano is opnieuw genomineerd voor Afrika’s belangrijkste muziekprijs, de Kora All Africa Music Award, de Afrikaanse tegenhanger van de Grammy.
 
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
* Suzanna Lubrano
* Blue Pie
* Grammy
* Kora Music Award

Industrys:
* Arts
* Music

Location:
* Sydney - New South Wales - Australia

Subject:
* Awards

Oct. 25, 2012 - PRLog -- Negen jaar geleden won Suzanna Lubrano de hoofdprijs, de Kora Award voor “Beste Afrikaanse Artieste” van het jaar. Dit jaar is zij op het 1 miljard inwoners tellende continent genomineerd in de zware categorie “Beste Artieste van West-Afrika”. Om opnieuw kans te maken op de hoofdprijs van “Beste Afrikaanse Artieste” over de periode 2010-2012, moet Lubrano het in de West-Afrikaanse categorie eerst opnemen tegen vijf andere genomineerden, onder wie de Senegalese Vivian N’Dour.

“Beste Artieste van West-Afrika” is een van de 24 veelal regionale categorieën waarin een vakjury telkens zes artiesten heeft genomineerd. Suzanna Lubrano is de enige artiest van Kaapverdiaanse afkomst onder de genomineerden, alsook de enige met een Nederlandse achtergrond.

Genomineerden in andere categorieën zijn onder meer Khaled, Magic System, D’Banj, Aster Aweke en Zahara. In de diaspora categorieën zijn bekende namen als Beyoncé, Rihanna, Nicki Minaj, Chris Brown en Tanya St. Val genomineerd. Aanleiding voor Lubrano’s nominatie is zowel de kracht van catchy popsongs als “Pensa Na Mi” en het deze zomer verschenen “Tardi Di Mas”, als haar prestaties van de afgelopen jaren, waaronder het inmiddels op vijf continenten uitgezonden TV Concert “Live at Off-Corso”, een productie in samenwerking met RTV Rijnmond.

Kora Awards, in 1994 opgericht door zakenman Ernest Adjovi uit Benin, geldt als de meest prestigieuze pan-Afrikaanse muziekprijs, mede omdat zij als enige maximaal rekening houdt met de grote culturele diversiteit op het Afrikaanse continent.

Kora, dat om financiële redenen niet jaarlijks wordt georganiseerd, geldt als de Afrikaanse tegenhanger van de Grammy. Bij eerdere edities gaven prominenten als Nelson Mandela, Michael Jackson en Miriam Makeba acte de présence. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats op 29 december in Abidjan, Ivoorkust, waarbij onder meer Chris Brown aanwezig zal zijn. De Kora Awards 2012 gaan over de jaren 2010 t/m medio 2012.

De bijna 37-jarige Suzanna Lubrano heeft al een muziekcarrière van zeventien jaar achter de rug. Zij is vooral populair in Portugeestalig Afrika, maar ook onder meer in de wereldwijde Lambada/Zouk dans-scene. Haar laatste release, “Tardi Di Mas”, is bovendien een hit in veel francophone landen en gebieden in Afrika en de Caribbean. Naast de Kora Award 2003, won de zangeres talloze andere muziekprijzen, waaronder de Museke Online African Music Award 2010 voor “Beste Afrikaanse Artiest in de Diaspora” en de Cabo Verde Music Award 2011 voor “Beste Zouk” van het jaar. Ook werden verschillende van haar albums goud en platina in Zuidelijk Afrika.
Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Romer, tel 06 536 806 75 of 010 414 04 64, rene@transcity.com of info@etnomedia.nl. Ook leest u meer op www.suzannalubrano.com, de videowebsite www.suzannalubrano.tv en www.koraawards.org.
End
Source:Blue Pie
Email:***@bluepie.com.au
Posted By:***@bluepie.com.au Email Verified
Phone:0293100155
Zip:2015
Tags:Suzanna Lubrano, Blue Pie, Grammy, Kora Music Award
Industry:Arts, Music
Location:Sydney - New South Wales - Australia
Subject:Awards
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report Abuse
Blue Pie Productions News
Trending
Daily News
Weekly NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share