Steinkjer hypnoterapeut deler 10 stressreduksjontips for Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober. Pga sykdom (... ja også en hypnoterapeut kan bli syk ;o)... ) ligger jeg litt etter på skjema, men ville likevel dele dette med dere.
 
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
Hypnoterapi
Stress
Eft
Røykeslutt
Vektreduksjon

Industry:
• Hypnotherapy

Location:
Steinkjer - Nord-Trøndelag - Norway

Subject:
Services

Oct. 15, 2012 - PRLog -- Stress blir for nesten alle i økende grad et stort helseproblem. Forskere fant ut at uavhengig av de miljømessige stressutløsere, ble det aktivert en fysiologisk respons, ofte referert til som "kamp eller flukt", eller stressrespons. Når en person møter en stressutløser er det kroppsdelen som, som første registrerer stimulansen som sender signalet videre til hjernen. Meldingen går gjennom det som kalles hypothalamus og thalamus.

Når hypothalamus registrerer stressignalet aktiverer den samtidig de to store “stress-tunneler” vi har i kroppen: det autonome nervesystemet og det endokrine systemet. Når den sympatiske delen av det autonome nervesystemet aktiveres av hypothalamus, er det de ufrivillige funksjoner som hjerterytme, blodtrykk, pust og kroppsvæskeregulering som påvirkes.

Noen av de helsemessige problemene som synes å være forårsaket eller forverret av stress inkluderer:

* Kvalme
* Fordøyelsesbesvær
* Spastisk colon (tilbakevendende magesmerter og diaré (ofte alternerende perioder med forstoppelse), som ofte forbindes med emosjonelt stress [syn: (irritabel tarmsyndrom), (mucous kolitt)]
* Irritabel tarm-syndrom
* Forkjølelse og bihulebetennelse
* Blære infeksjoner
* Fibromyalgi
* Leddgikt
* Hodepine
* Høyt blodtrykk
* Sakte eller feil helbredelse som følge av skade
* Hjertesykdom,
* mm ...

I tillegg til de helsemessige konsekvenser som er nevnt ovenfor kan stress i de fleste tilfeller hindre en person fra å fungere optimalt. Dette igjen får ofte konsekvenser for både arbeidsmiljøet, skole og hjemme.

Ikke fortvil! Det finnes gode nyheter. Stress er kontrollerbar. Til og med kronisk stress er reversibel. Det finnes ulike måter å holde stress under kontroll. Det er bare et spørsmål om litt engasjement og tidsstyring. Det krever ikke mye innsats for å skape noen positive endringer i din daglige rutine.

Her er de 10 stressreduksjon tips:

1. Livet skjer. Godta at ikke alle ting som skjer i livet er i vår direkte kontroll. Det er viktig å lære å ta ting på strak arm og å gjøre det beste ut av enhver situasjon. En positiv mental holdning og tilnærming i livet vil bidra til å holde disse bekymringsfulle tanker i sjakk.

2. Involver kroppen. Fysisk trening (og sex) lindrer stress. Regelmessig fysisk aktivitet er en flott mulighet for å bygge ned ens frustrasjon, sinne og negative energi. Hvis du opplever sinne, frustrasjon, negative tanker og mer, er du mest sannsynlig under stress. Trening er ikke et universalmiddel. Men det kan sterkt hjelpe å redusere slike følelser og tanker. Undertrykkelse av følelser og tanker vil bare føre til mer av det samme og øke stressnivået. Trening er aktivitet og det bidrar til å forbrenne all overflødig energi og bidrar til følelsen av ro. Ved fysisk trening produserer kroppen et hormon som kalles endorfiner - som er kjent for å fremme følelser av eufori og lindre fysisk smerte.

3. Dype åndedrag. Dette er en enkel stressavlastning som har mange fordeler. En fordel for kroppen er at tilførsel av oksygen i blodet sørger for at alle vitale organer skal fungere mer optimalt. En fordel for hjernen er at dette bidrar til å stimulere hjernen og samtidig avslapper muskler og roer ned sinnet. Pusteøvelser er enkel og effektiv. Det er vanskelig å finne unnskyldninger for å ikke gjøre dine daglige pusteøvelser. Du trenger ikke noe spesielt utstyr, du trenger ikke å være på et bestemt sted eller tidspunkt. Du kan gjøre pusteøvelser hvor som helst, og de fungerer raskt slik at du kan avstresse på et blunk. Nøkkelen til riktig pusting er dype, langsome åndedrag inn gjennom nesen ved hjelp av membranen (ikke brystet) og ut igjen gjennom munnen.

4. Meditasjon og Guided Fantasi. Meditasjon bygger på dyp pusting, og tar det et skritt videre.Når du mediterer bremser du ned hjernebølgene i likhet med søvn, men bærer noen ekstra fordeler som du ikke kan oppnå like bra i vanlig våken tilstand. Bl.a. blir det sluppet fri visse hormoner som fremmer helse. Endring av fokus til en avslappende og hyggelig tanke eller rett og slett ikke tenke på noen ting i det hele tatt holder tankene fra å arbeide på overtid eller fra ruting til negative tanker som øker stressnivået.

Det tar litt mer tid til å øve guidet billedspråk. Imidlertid er guidet billedspråk en fin måte på å gi slipp på stress og slappe av kroppen din. Ens mestret er guidet billedspråk enkel å bruke og blir som medfødt. Mange synes det er lettere å oppnå enn meditasjon. Det er nesten alltid lettere å fokusere på noe, snarere enn på ingenting. Guidet billedspråk er bare å ta tankene dine til steder som du finner avslappende og behagelig. Det er akkurat som å ta en privat og personlig omvisning av et reisemål du har valgt selv, og ser ut akkurat som du ønsker det. Du kan spille naturlige lyder i bakgrunnen mens du øver for å fremme en mer oppslukende opplevelse.

5. Visualiseringer. Visualisering er en prosess som bygger på guidet billedspråk. Ved å forestille deg selv å oppnå personlige og profesjonelle mål og bli sunnere og mer avslappet, gjøre det bra på oppgaver og håndtere konflikter på en bedre måte, trener du ditt sinn og kropp på å reagere på bedre måter. Hva sinnet kan forestille seg, kan den oppnå. Sinnet kan ikke skille fra hva som er ekte og hva som er fantasi. Anvende visualiseringer på en positiv måte og se deg selv gjøre det bra på oppgaver, prosjekter og mål fungerer faktisk som fysisk trening, slik at du også kan forbedre ytelsen gjennom visualiseringer!

6. Selvhypnose. Selvhypnose inneholder noen av funksjonene innen guided billedspråk og visualisering, med den fordelen at du kan kommunisere direkte eller indirekte med din underbevissthet. Å kommunisere med ditt ubevisste sinn og mate det med positive suggesjoner kan forbedre dine egne evner og skape positive endringer. Følelser, atferd og vaner skapes, lagres og oftest styres av det underbevisste. Å gjøre endringer på kilden bidrar til å eliminere uønskede vaner, at du føler mindre smerte og lar deg på en mer effektiv måte utvikle sunnere vaner og atferd. Når det underbevisste er engasjert blir det også lettere å finne svar på spørsmål som kanskje ikke er entydig klar når du er i full bevisst tilstand! Det tar litt praksis og opplæring, men det er vel verdt det.

7. Alene tid. Å være alene og oppleve stillheten kan bidra til å skape balanse og sentrering. Ofte kommer stress fra å bli overveldet og bekymret, som er et resultat av at for mange ting skjer samtidig og dermed ikke gir deg tid til å hvile. Personer som hele tiden stiller opp til omsorg for andre, helt til de når punktet hvor de forsømmer seg selv er spesielt utsatt for denne typen av stress. Løsningen er å ta litt fri og gjøre noe spesielt; det er helt greit å bortskjemme seg litt av og til.

8. Gruppestøtte. Noen ganger blir ens problemer for overveldende. Da vil støtte fra venner og familie ha en positiv og direkte innvirkning. Gruppestøtte er avgjørende for noen mennesker. Å ha noen å betro seg til bidrar til å dele problemene og ta belastningen fra skuldre og sinn. Å vite at du har noen å henvende seg til når ingenting går din vei, bidrar til å føle at verden ikke er imot deg, og dette hjelper stort i kampen mot stress og angst.

9. Musikk. Musikkterapi har vist en rekke helsemessige fordeler. Når du arbeider med stress, kan musikk faktisk senke blodtrykket, slappe av kroppen og roe sinnet. Det finnes hverken rett eller feil type musikk. Finn musikken som resonerer med din ønsket måte å slappe av. Bruk musikk i ditt daglige liv for effektiv stressmestring.

10. Får tilstrekkelig hvile. Mesteparten av den vestlige verden lider av stress som kommer av eller er forverret på grunn av mangel på tilstrekkelig hvile. Ideelt sett trenger man hver natt ca 8 timer med søvn. Søvn er den tiden når kroppen og sinnet hviler, gjenskaper og fornyer. Å ta en 15 minutters lur i løpet av dagen ser ut til å hjelpe å lade opp kroppen og skaper større årvåkenhet av sinnet.
End
Source:
Email:***@care4-u.no Email Verified
Phone:+47 456 49 766
Zip:7712
Tags:Hypnoterapi, Stress, Eft, Røykeslutt, Vektreduksjon
Industry:Hypnotherapy
Location:Steinkjer - Nord-Trøndelag - Norway
Subject:Services
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share