Rabljeni Automobili Mostar-Polovni Automobil Mostar

Prije nego što kupite rableni auto, trebalo da proverite puno stvari. Najvažnije je da automobil kupujete u priznatog dilera,da bi bilo legalno da poslije kupovine ne biste bilo mnogo problema.
 
 
Vlasenica-2009-121
Vlasenica-2009-121
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
Rabljeni automobili Mostar
Polovni Automobil Mostar
Rabljena Auta Mostar

Industrys:
• Rabljeni automobili Mostar
• Polovni Automobil Most

Location:
Mostar - FBH - Bosnia & Herzegovina

July 18, 2012 - PRLog -- Veliki broj polovnih automobila koja stižu iz inostranstva na naše prostore neispravna su još u njihovoj matičnoj zemlji. To kažu čak i sami trgovci ovih polovnih auta i još kažu da su skroz usčuvani primjerci čista rijetkost. Rableni automobili starine do 6 god. ne bi trebali imati tragove korozije. Ako korozije ipak ima to je vjerojatnoća pretrpljenog fizičkog oštećenja. Sitne ogrebotine ne treba da vam predstavljaju problem. Bitno je da fokusirate pažnju na to da li je vozilo imao velikih udesa.  vidi ispod haube oko motora i iz prtljažnika. Na ovim dijelovima većinom ostaju oštećenja, nedovoljno ispeglani, slabo popravljena i obojena dijelovi limarije na nepristupačnim mjestima. Obratite pažnju na zazore između vrata, krila, haube.  Trebali bi biti jednaki na svakoj strani auta. Vidljiva razlika u veličinama luftova može da ukazuje na veća oštećenja školjke.

Ako je motor dotičnog rablenog auta friško opran to nije dobar znak jer je trgovac vjerojatno tako htio da prikrije određene tragove ulja na motoru. Bijeli kondenzat na čepu nam ukazuje na pojavu vode ulju, što znači da je motor u lošem stanju. Ako iz otvora za ulje dimi dok je motor u pogonu, to nam pokazuje da nešto nije u redu sa prstenovima za kompresiju, ventilima ili klipovima. Ispravan motor tiho radi na leru, a najbolji način je mjerenje kompresije, koja bi trebala da bude jednaka na svim cilindrima i da odgovara fabričkoj. Posmatrajte boju izduvnih gasova kad je motor radi.  Izduvni gasovi ukazuju na pojavu ulja u gasovima i pohabanost motora.

Pocijepani tapacirunzi na sicevima ili vratima kod polovnih automobila mogu biti pouzdan pokazatelj upotrebe auta. Ako sjedišta imaju navlake bilo bi dobro da ih skinete i provjerite jesu li dobra sjedišta. Pažljivo pregledajte i sigurnosni pojas pošto pohabanost njegovih bridova također govori o dužini upotrebe auta.

Tačnu  kilometražu u rablenih automobila je praktično nemoguće ustanoviti, ali je uz pomoć najmodernije Kompjuterske kontrole moguće okvirno procijeniti da li je vozilo za svoj datum proizvodnje prešlo toliko kilometara, kao i to da li je bilo nekih ozbiljnijih popravki. Možete ustanoviti da li je vozilo bio havarisano, pošto se posebnim instrumentima brzo utvrdi debljina laka, ona mora biti iste debljine na svim dijelovima karoserije.

Kako biste bili sigurni da li je sve ispravno, najbolje je da napravite kraću i oštru test vožnju da bi isprobali polovni automobil koji hoćete kupiti. Ako ste u mogućnosti, povedite sa sobom poznanika vlasnika istog auta, tako da će on moći da čuje sve nedostatke. Ukoliko nijedna signalna sijalica ne gori nakon pokretanja motora, to ne mora da znači da je sve ispravno.  Trgovci namjerno uklone lampicu, kako bi prikrili eventualne kvarove. Korisno je da vozilo preparkirate više puta, jer ćete tako utvrditi jeli servo upravljača funkcionira dobro. U vožnji nemojte slušati radio kako biste mogli da registrirate zvukove koji ukazuju na dotrajale dijelove auta.

Ako uzimate vozilo koji je uvezen iz Evrope, vrlo je vjerojatno da je prešao dosta km. pri raznim vremenskim uvjetima i takva vozila zasigurno trebaju manja ili velika ulaganja. Vozila sa benzinskim motorima su većinom prešli oko 140.000-150.000 km, za razliku od vozila sa dizel motorima koji većinom imaju dvostruko višu kilometražu. Trebalo bi da znate da je od pređene kilometraže mnogo bitnije u koga kupujete vaš rabljeni automobil http://www.col-auto.info/autoponuda.html

U biti vam treba odgovor na pitanje koliko još pogonski agregat može da posluži, a ne koliko je pogonski agregat do sada prešao. Poradi toga, u ovlaštenom servisu pitajte u kakvom je stanju pogonski agregat, da li je uskoro potrebno što promijeniti i koliko je još ostalo do generalnog remonta.

http://www.col-auto.info/autoponuda.html
End
Source:COL-AUTO Mostar
Email:***@col-auto.info Email Verified
Phone:0038763319424
Zip:88000
Tags:Rabljeni automobili Mostar, Polovni Automobil Mostar, Rabljena Auta Mostar
Industry:Rabljeni automobili Mostar, Polovni Automobil Most
Location:Mostar - FBH - Bosnia & Herzegovina
Account Email Address Verified     Account Phone Number Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share