Sap je Slank en Gezond! Ravishing Raw Groepsprogramma

Sapvasten komt hoe langer hoe meer onder de aandacht van een groter publiek. Terwijl het “kuren” eerder afgedaan werd als iets elitairs wekt een sapkuur nu veeleer oprechte belangstelling op met preventief karakter.
 
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
* Detox
* Juice Fast
* Cleansing
* Health
* Juicing
* Juices
* Ravishing Juice Fast
* Sappen
* Sapkuur
* Sapvasten
* Zuiveren
* Kuren

Industry:
* Detox

Location:
* Tessenderlo - Limburg - Belgium

Subject:
* Services

March 9, 2012 - PRLog -- Sapvasten komt hoe langer hoe meer onder de aandacht van een groter publiek. Terwijl het “kuren” eerder afgedaan werd als een elitaire bezigheid of iets dat je enkel deed als je geen kant meer op kon met je gezondheid, wekt een sapkuur nu veeleer oprechte belangstelling op met preventief karakter.

Hoe meer contradictie in een maatschappij, hoe groter de gevoeligheid en sterker de reactie. Kijk maar naar de groeiende cijfers van diabetes, overgewicht, kanker, chronische ziekten. Ze liegen niet en als je gewoon even rond je kijkt zie je genoeg. De jeugd weegt meer dan ooit en eet zich een weg naar chronische aandoeningen op steeds jongere leeftijd. Eén op zeven vrouwen in België krijgt borstkanker. In Amerika krijgt één man op twee en één op drie vrouwen kanker. De helft van de bevolking heeft er ernstig overgewicht en lijdt aan diabetes. Dit betekent dat er zich om de twee huizen afschuwelijk lijden afspeelt achter de gevel. Een evolutie die zich een weg baant naar ieder “welvaartsland”

Dit alles terwijl er nog nooit zo’n overvloed geweest is. Overvloed ondervoedt. Waar zijn de mineralen, de vitaminen in alle kant en klare voeding? Of kunnen we die enkel nog supplementeren? Terwijl het zoveel eenvoudiger en doeltreffender kan, met de juiste voeding. Het besef groeit. De reactie wordt duidelijk zichtbaar in de toevloed van enorme “wholefood stores” die haast in elke straat in New York massaal biologische producten aanbieden. Raw food winkels, restaurants en café’s boomen in elke stad en alle staten. Naast elke ziekte groeit het kruid dat je geneest…

Hier keren boeren terug naar de roots van het biologisch tuinieren en investeren in mankracht en ecologische toewijding. Stilaan wordt raw food bekend en vinden de rauwe producten hun weg naar natuurvoedingswinkels. Hopelijk nemen onze supermarkten nu snel een voorbeeld aan hun voorgangers over de plas zodat gezond eten voor iedereen bereikbaar wordt en niet langer een privélege is voor diegenen die de toegang naar dure biowinkels niet schuwen.

De eerste stap in die hele bewustwording ligt echter bij jezelf. Enkel het besef dat jij alleen verantwoordelijk kan zijn voor je eigen lichaam verhoogt je kans op optimale gezondheid. Je reactie tegen de roofbouw die de industrie en jij zelf op je lichaam pleegt, begint als je de beslissing maakt gezond te eten en te leven.  Vanaf dat moment begint je ontgiftiging. Mentaal.

Wat dit met sapvasten te maken heeft? Alles. Vasten is een vaag begrip geworden, iets wat we ons hooguit nog vanuit onze verre kindertijd uit godsdienstlessen herinneren. De waarde ervan zijn we volkomen uit het oog verloren. De ware betekenis van vasten is: breken met de overvloed, je lichaam alle voeding ontzeggen en het de kans geven zich te herstellen door enkel water te drinken. Water zuivert, zowel fysiek als psychisch als spiritueel. Deze eenvoud heeft helende eigenschappen en geeft je mentale klaarheid.

Strikt genomen is sapvasten (juice fast) dus geen vasten want je voegt voedingsbestanddelen toe via geperste groenten en fruit. Vaak wordt het ook verward met “sapfeesten” (juice feast) waarin je zoveel sappen mag drinken als je wil. Een sapvastenkuur is soberder en heeft dus ook een dieper zuiverend effect. Daarom is het ook aangeraden dit niet zonder enige voorbereiding te doen.

Een sapvastenkuur vraagt een voorbereidende fase waarin je al een tijdlang gezond eet, bij voorkeur zelfs rauw, waardoor je al een eerste natuurlijke ontgiftiging hebt doorlopen. Normaal is dit een periode van ongeveer een half jaar. Als je van een standaard dieet bruuskweg overspringt naar enkel sappen krijgt je lichaam als het ware een “cultuurshock”. Een overvloed van toxines komt vrij en kunnen nare gevolgen hebben, helemaal niet wat je je aanvankelijk had voorgesteld en dus ook vaak onbegrepen, angstaanjagend, ontmoedigend.

Daarom ook dat mijn sapvastenprogramma altijd begint met een transitie van vast naar vloeibaar voedsel om je lichaam voor te bereiden. De ontgiftiging wordt beslist, maar zachtjes ingeleid en wint aan diepgang naarmate we elke volgende fase ingaan.

Ontgiften en genezen gebeurt in “laagjes”, zoals je een ui pelt. Een vastendag in de puurste zin van het woord leidt onze kuur in. Je bent nu mentaal ingesteld op de zuiverende periode die voor je ligt.

Een volgende laag betreft de zuurtegraad van je lichaam. Die is beslissend voor je gezondheid: een zure omgeving is de ideale broedplaats voor kankercellen, hartziekten, chronische aandoeningen. Deze week is volledig toegespitst op het alkaliseren van je lichaam zodat vage klachten zich vanzelf oplossen, je energie kan opbouwen, zodat je gewicht kan verliezen en de toxines -die zich in vetcellen opslaan- kan afvoeren.

Maar sapvasten is zoveel méér dan enkel sappen drinken. Aandacht besteden aan het zorgvuldig verwijderen van de vrijgekomen toxines is essentieel om latere gevolgen te vermijden. Maar hoe doe je dit? Wat houdt het in? Waarom juist? Wanneer?  Stuk voor stuk belangrijke aandachtspunten waar ik je tijdens onze samenkomsten grondige informatie over geef. Ook de ervaringen en steun die je krijgt van anderen is ontzettend waardevol tijdens je kuur.

De derde week richten we de aandacht op het ondersteunen van de eliminatiesystemen met een zachte lever- en galblaas zuivering. Deze “flush” duurt zeven dagen waarin we onze tijd nemen om de lever en galblaas te ontlasten van toxines. Elke dag wordt ingeleid met een nieuw recept, specifiek voor dit doel. Deze fase verdiept je ontgiftiging, samen met de juiste methodes om jezelf te verwennen en je succes te verzekeren.

Hoe puurder je voeding, hoe naakter, zuiverder je emoties worden. Ontgiften doe je op alle niveaus, fysiek, mentaal, spiritueel, emotioneel, relationeel. Hoe ga je om met deze confrontaties? Wat kan je doen? Wat leer je eruit? Vaak vergeten we dat ook emotionele neveneffecten de kop opsteken en om specifieke aandacht vragen. Tijdens een vastenkuur breek je met oude patronen, slechte eetgewoonten, laat je emotioneel eten los, stuur je je perceptie tegenover jezelf en anderen bij. Het is de aanzet tot verandering die je gezondheid en leven verbetert, meer diepgang geeft.

Een fase die heel veel mensen over het hoofd zien als het einde van de kuur in zicht is, is de transitie van vloeibaar naar vast voedsel. Een overgang die zeker zo belangrijk is, want je blijft nog een tijdlang “na-ontgiften”. Je lichaam moet weer uit zijn slaapmodus ontwaken, je spijsverteringsstelsel moet de tijd krijgen om weer op volle toeren te draaien. Vaak is het moeilijker om weer te eten dan te stoppen met eten. Ook hier krijg je de juiste informatie en recepten voor doorgespeeld.

Eens je kuur ten einde heb je een stevig fundament gelegd voor een nieuwe levensstijl. Want dat is wat “eten” uiteindelijk betekent; het weerspiegelt je hele levensstijl, hoe je je voeding kiest, hoe je nadenkt, welke relaties je aantrekt, het engagement dat je aangaat tegenover jezelf om elke dag gezonde keuzes te maken.

Net zoals je levensstijl misschien ooit bepaald werd door uithaalmenu’s, kant en klare pakjes voeding, groenten uit blik, frieten van op de hoek: de vermoeidheid, gezwollen en stijve gewrichten, irritatie, lusteloosheid, depressie die je ‘s avonds aan de televisie kluisterde… bepaalt gezonde voeding je nieuwe stijl. Weer energie hebben, zin hebben om ‘s avonds iets leuks te doen, plezier hebben aan vrijen, goed gezind door de dag gaan. Gezond zijn is de basis van je hele bestaan en zijn. Het is leuk. Aantrekkelijk. Sexy.

Sap je slank en gezond! http://ravishingraw.com/sap-je-slank-gezond
Ravishing Juice Fast! http://ravishingraw.com/ravishing-juice-fast-group-program

# # #

Ravishing Raw offers raw food, health and coaching services for everybody who cares about their Body, Mind & Spirit. Committing to health today is key to be healthy tomorrow and live life at it's fullest potential!
End
Source:Marie-Claire Hermans/ Ravishing Raw
Email:***@ravishingraw.com Email Verified
Zip:3980
Tags:Detox, Juice Fast, Cleansing, Health, Juicing, Juices, Ravishing Juice Fast, Sappen, Sapkuur, Sapvasten, Zuiveren, Kuren
Industry:Detox
Location:Tessenderlo - Limburg - Belgium
Subject:Services
Account Email Address Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share