Agoda.se slår på stora trumman i samband med Duanwu – Taipeis drakbåtsfestival

Agoda.se, Asiens globala hotellbokningssajtoch en del av Nasdaq-noterade Priceline.com Inc. , trummar på och höjer stämningen inför nästa månads drakbåtsfestival i Taiwan.
 
 
Drakbåtsfestival Taipei - Agoda.se
Drakbåtsfestival Taipei - Agoda.se
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
* Hotell
* Agoda
* Agoda.se
* Taipei
* Taiwan
* Drakbåtar
* Drakbåtsfestival
* Festival

Industrys:
* Travel
* Tourism
* Services

April 27, 2011 - PRLog -- SINGAPORE (27 april 2011) – Agoda.se, Asiens globala hotellbokningssajtoch en del av Nasdaq-noterade Priceline.com Inc. , trummar på och höjer stämningen inför nästa månads drakbåtsfestival i Taiwan.

Drakbåtsfestivalen, eller "Duanwufestivalen", är en höjdpunkt bland Taiwans kulturevenemang. På den femte dagen under det femte månvarvet hålls dessa spektakulära drakbåtstävlingar – och de upphör aldrig att locka stora skaror nyfikna turister och lokalinvånare.

Festivalen, som i år infaller den 6 juni, hålls till minne av Qu Yuan. Qu Yuan var en poet och statsman som levde och verkade i kungariket Chu vid tiden för de stridande staterna, cirka 300 f. Kr. Denna patriotiska lyriker blev en nationalhjälte när han hoppade ner i floden Miluos vatten, förkrossad efter att ha hört nyheten om att Chus huvudstad hade fallit i fienden Qins händer.

Sedan denna ödesdigra händelse anordnar man varje år båttävlingar över hela Taipei, allt för att hedra minnet av försöken som gjordes att rädda Qu Yuan från hans undervattensgrav. Medan flottan av drakbåtar forsar fram över vattnet står åskådarskaror på flodstranden och bankar högljutt på trummor. Trummandet är en symbolisk gest vars syfte är att skrämma bort fisk och andra varelser som skulle kunna tänkas glufsa i sig av hjältens kvarlevor.

Nuförtiden är den årliga båtfestivalen så högt ansedd att roddare från hela världen vill delta i de färgstarka tävlingarna. Man behöver dock inte vara en roddare i världsklass för att besöka Taipei och uppleva allt som Duanwu har att erbjuda. För de flesta resenärer är festivalen det perfekta tillfället att få sig en bild av denna fascinerande stads historia och kultur.

För resenärer som föredrar att äta framför att plåga skinn är Duanwu ett utmärkt tillfälle att smaka på några av Taiwans populäraste säsongsbetonade delikatesser. Den mest berömda av dessa läckerheter är zong zi, dumplings gjorda på klibbigt ris som är smaksatta med ägg, bönor, kött eller nötter och invirade i bambublad. Detta praktiska tilltugg förekommer överallt under festivalen och är den kulinariska gemensamma nämnaren hos tusentals picknickar längs flodstranden.

Tack vare Agoda.se har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att besöka Taipei för att uppleva den årliga drakbåtsfestivalens alla synintryck, ljud och smaker. Här följer specialerbjudanden på några av Taipeis bästa hotell.

Agoda.se:s erbjudanden inför Taipeis Duanwufestival

YOMI Hotel – 3 stjärnor
Pris från 488 kr per natt. Boka ett rum i minst 2 nätter – få 10% rabatt.

Caesar Park Hotel – 5 stjärnor
Pris från 702 kr per natt. Boka ett rum i minst 2 nätter – få 10% rabatt.

Taipei Garden Hotel – 5 stjärnor
Pris från 659 kr per natt. Boka ett rum i minst 3 nätter – få 30% rabatt.

City Inn Plus – 4 stjärnor
HETT ERBJUDANDE!! Pris från 470 kr per natt – få 45% rabatt.

Park City Hotel – 4 stjärnor
Pris från 476 kr per natt – få 15% rabatt.

Pacific Business Center Hotel – 4 stjärnor
Pris från 616 kr per natt – få 10% rabatt.

Brother Hotel – 4 stjärnor
Pris från 604 kr per natt. Boka ett rum i minst 2 nätter – få 5% rabatt.

Howard The Suites Taipei – 4 stjärnor
Pris från 598 kr per natt. Boka ett rum i minst 2 nätter – få 10% rabatt.

Eastern Beauty Hotel – 3 stjärnor
Pris från 439 kr per natt. Boka ett rum i minst 3 nätter – få 10% rabatt.

Imperial Hotel – 5 stjärnor
HETT ERBJUDANDE!! Pris från 586 kr per natt – få 45% rabatt.

# # #

Agoda (www.agoda.se) är ett ledande, Asienbaserat, hotellbokningsföretag online, specialiserat på att säkra lägsta möjliga hotellpriser. Agoda.se är en del av Priceline.com och har ett nätverk med mer än 125 000 hotell över hela världen
End
Source:Agoda Company Pte., Ltd.
Email:***@agoda.com Email Verified
Tags:Hotell, Agoda, Agoda.se, Taipei, Taiwan, Drakbåtar, Drakbåtsfestival, Festival
Industry:Travel, Tourism, Services
Account Email Address Verified     Disclaimer     Report Abuse
Agoda.se News
Trending
Daily News
Weekly NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share