Keistimewaan Batu Kristal Semulajadi

Batu kristal ini juga dikatakan baik untuk sistem pencernaan, melancarkan aliran darah, membantu menguatkan daya ingatan serta dapat mengubati penyakit migraine. Tetapi ia begantung kepada jenis-jenis batu kristal dan tidak semua batu Kristal ini...
 
April 22, 2010 - PRLog -- Batu kristal semulajadi ini menjadi rebutan orang ramai bukan sahaja kerana ia boleh dijadikan perhiasan dalaman rumah, pejabat atau gedungan kedai-kedaian tetapi juga ia dapat memberi aura dan tenaga yang positif kepada sesiapa yang memiliki atau menyimpannya.

Ada sesetengah orang yang membelinya untuk tujuan kesihatan. Mereka mempercayai apabila merendam batu kristal tersebut ke dalam air, ia boleh membantu melancarkan pengaliran darah dan membuang angin dalam badan apabila pesakit tersebut dimandikan dengan air batu Kristal tersebut.

Selain itu, batu kristal ini juga menjadi rebutan para pelancong dari Singapore, Indonesia, Taiwan dan Thailand kerana batu kristal tersebut akan membawa tuah kepada sesiapa yang memilikinya. Maysarakat Cina menganggap batu kristal mempunyai “feng shui” yang baik. Tetapi, batu itu perlu dijaga dengan sempurna dan diletakkan di kedudukan yang baik serta selalu dibersihkan agar kilauannya terpelihara.

Batu kristal ini juga dikatakan baik untuk sistem pencernaan, melancarkan aliran darah, membantu menguatkan daya ingatan serta dapat mengubati penyakit migraine. Tetapi ia begantung kepada jenis-jenis batu kristal dan tidak semua batu Kristal ini mempunyai keistimewaan yang sama.

Jika ada apa-apa pertanyaan, bolehlah terus melayari laman web saya di http://www.naturalcrystalcluster.com
End
Source:Wadee Aswad Alias
Email:***@yahoo.com
Tags:Kristal Semulajadi, Crystal, Natural Crystal, Batu Kristal
Industry:Collection
Location:Selangor - Malaysia
Account Email Address Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share