Norske banker satser mobilt med Todos AB

Bankenes standardiseringskontor (BSK) har godkjent Todos’ mobile autentiseringsløsning og baner dermed veien for at norske banker kan innføre Todos onMobile for kundene.
By: Todos AB
 
March 2, 2010 - PRLog -- Bankenes betalingssentral (BBS) er avregningssentralen for bankbetalinger. De bruker Todos’ autentiseringsserver (VAS) til sin digitale autentiseringsløsning for en gruppe på cirka 25 norske banker.

De har vært på jakt etter en mobil løsning for autentisering. Etter gjennomføringen av et pilotprogram har de nå godkjent onMobile-løsningen fra Todos. Systemet benytter en Java-midlet som kjører på en lang rekke kompatible mobiltelefoner og godkjenner brukerne. I november 2009 kunngjorde Todos lanseringen av onMobile for iPhone (tilgjengelig for demonstrasjonsformål) og Android (2. kvartal 2010). Disse programmene gir bankene og deres kunder sikker og grundig kontroll av autentisering og transaksjoner når man er på farten.

Todos AB har tilpasset Java-midlet-versjonen av onMobile slik at løsningen dekker de spesielle kravene på det norske markedet. Programmet vil kunne lastes ned over mobilnettet og vil dermed være svært enkelt og rimelig å distribuere, og det gjør livet enklere for kundene. Systemet bygger på velprøvde og solide egenskaper i det eksisterende systemet: brukervennlighet, pålitelighet og sikkerhet. BBS regner med at flere hundre tusen kommer til å bruke systemet.

”Norske banker har ord på seg for å tenke fremover. De samarbeider om å finne felles løsninger som oppfyller de høyeste kravene til sikkerhet og teknologi”, sier Ulf Dahlberg, salgsdirektør for Norden hos Todos AB. ”De støtter seg allerede til Todos-teknologien, og vi er svært glade for at de nå har tatt det steget videre som vil gjøre det mulig for bankene å tilby mobil autentisering ved hjelp av onMobile-systemet.”

# # #

Todos AB hjelper banker og andre virksomheter med å skape trygge og sikre relasjoner med kundene på nettet. Todos ble grunnlagt i 1987 og utformer, utvikler, leverer og støtter sikkerhetsløsninger som sørger for pålitelig autentisering innenfor e-banktjenester og e-handel. Vi har levert mer enn 20 millioner produkter til mer enn hundre finansinstitusjoner i mer enn 30 land. Når tillit er viktig, kan du sette din lit til Todos. Les mer på www.todos.se.
End
Todos Data System AB PRs
Trending News
Most Viewed
Top Daily NewsLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share