Jimat Elektrik - Jimat Bil Elektrik Hingga 5 Tahun Dengan Alat Jimat Elektrik

Jimat penggunaan elektrik anda sehingga 30% atau lebih! Dapatkan Produk Inovasi Penjimatan Bil Elektrik. Menggunakan Kaedah Power Factor. Cara Yang SAH & SELAMAT!
 
 
Jimat letrik anda hingga 30% hari ini juga!
Jimat letrik anda hingga 30% hari ini juga!
 
Feb. 10, 2010 - PRLog -- Oleh Zaki Elektrik,

Salam Sejahtera pengguna budiman, adakah anda sedar sejak 1hb. Jun 2006, kerajaan Malaysia telah menaikkan kadar tarif elektrik pada kadar 12%? Kini yang terbaru pula mulai 1hb. Julai 2008, kerajaan menaikkan tarif elektrik sehingga 20%. Bandingkanlah perubahan bil anda sekarang selepas daripada kenaikan tarif tersebut! Apa Yang Anda Baca Ini Mungkin Sukar Dipercayai. Tetapi Ini BUKAN Curi Elektrik Atau Ubahsuai Meter!

Tahukah anda bahawa penjimatan elektrik paling maksima boleh didapati apabila Power Factor sempurna atau nilai power factor lebih besar terhasil di dalam sistem elektrik di rumah atau premis anda. Power Factor adalah ukuran sebenar kuasa yang diperlukan (active power) berbanding dengan reactive power. Semakin tinggi Power Factor, semakin kecil reactive power dan semakin jimatlah bil anda.

Dengan menggunakan kaedah 'Power Factor' ini maka terbukti penjimatan kepada bil elektrik boleh dihasilkan. Kini penggunaan teknologi penjimatan ini telah dikomersialkan. Dan yang paling penting anda tak perlu bimbang kerana kaedah ini sah disisi undang-undang di dunia!

Oh ya! adakah selepas ini anda ingin tahu bagaimana untuk menjimatkan ratusan ringgit wang anda setiap bulan dari bil elektrik anda sahaja melalui penggunaan teknologi ini?

Jika anda pernah mendengar ada alat jimat elektrik dicipta untuk penjimatan seperti penghawa dingin dan mentol elektrik berjenama tertentu dengan penjimatan sehingga 20%, 30% dan sebagainya, mengapa anda perlu hairan jika alat ini dicipta untuk penjimatan bil elektrik anda keseluruhannya!

Saya pasti disamping terpaksa membayar bil elektrik, anda juga perlu membayar duit minyak kereta, bil air, sewa rumah, ansuran kereta, duit sekolah anak, belanja dapur, belanja harian dan macam-macam lagi. Tentu pening memikirkan bermacam-macam bil yang nak diselesaikan ditambah pula dengan semua kenaikan perbelanjaan bulanan. Semua dah naik, tol naik, minyak naik, fuhhh... macam-macam naik!

Akibatnya anda mungkin mengambil keputusan untuk menangguhkan pembayaran bil elektrik! Nampak macam selamat tetapi sebenarnya itu bukan caranya yang betul. Bulan demi bulan beban bil makin bertambah dengan tunggakan yang semakin banyak.

Akhirnya anda terjerat, bekalan elektrik anda dipotong dan anda perlu membayar denda dan bayar bil juga! Siapa yang rugi? Jika anda benar-benar mahu jimat 30% penggunaan elektrik dan jimat segala-galanya, sila layari http://tips-panduan-jimat-elektrik.blogspot.com/
End
Source:Zaki Elektrik
Email:***@gmail.com Email Verified
Zip:40000
Tags:Alat Jimat Elektrik, Jimat Elektrik, Jimat Bil Elektrik, Jimat Tenaga Elektrik, Cara Jimat
Industry:Consumer, Energy, Home
Location:Shah Alam - Selangor - Malaysia
Account Email Address Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share