Panduan Bina Badan - Belajar Bina Badan & Tips Bina Badan Dengan Video Bina Badan

Ketahui teknik bina badan berotot hanya dengan mengikuti latihan bina badan yang dipaparkan dalam videoblog Panduan Bina Badan. Hampir semua latihan boleh anda lakukan dirumah dengan peralatan bina badan yang asas, tanpa buang masa di gim!
 
 
Belajar bina otot dengan Video Bina Badan
Belajar bina otot dengan Video Bina Badan
 
Dec. 29, 2009 - PRLog -- Oleh Matbinabadan

Salam sejahtera rakan yang dihormati!
Adakah anda seorang yang kurus kering, tapi mahu bina badan tegap dan berotot sasa? Jangan risau! Saya juga adalah antara ribuan manusia kurus yang telah berjaya menaikkan berat badan dengan hasil latihan bina badan serta penjagaan makanan yang berdisiplin. Dari seorang 'cekeding' yang hanya seberat 49kg, saya berjaya menaikkan otot badan dan mencapai berat 72kg dalam tempoh setahun. Dan hampir semua teknik bina badan ini saya amalkan dirumah sahaja secara semulajadi tanpa makan steroid!

Sebenarnya sudah bermacam-macam panduan yang saya baca untuk bina badan kerana saya malu untuk ke gim, maklumlah kurus! Hasil pembacaan itu saya amalkan dan sekarang saya ingin kongsikan bersama anda, jika anda berminat. Saya telah menyusun sebuah videoblog khusus untuk peminat bina badan yang inginkan panduan dan tips bina badan yang percuma, mudah, ringkas dan murah.

Dalam videoblog ini juga, anda akan dipaparkan dengan video teknik bina badan yang disertakan tips dan panduan praktikal untuk latihan bina badan. Hampir kesemua latihan bina badan yang dipaparkan boleh dilakukan dirumah atau tempat kediaman anda, tanpa menghabiskan wang di gim.

Untuk makluman anda, video tips dan panduan bina badan dalam blog ini akan sentiasa dikemaskini dengan klip video bina badan terbaru untuk menjadi rujukan semasa dalam membantu anda membina otot badan anda.

Dalam video blog ini, anda akan mempelajari ;-
   * Keperluan 'cool-down' selepas latihan angkat berat
   * Keperluan 'Warm Up' sebelum latihan angkat berat
   * Panduan bina otot bahu
   * Panduan bina otot belakang badan
   * Panduan bina otot belakang paha (hamstring)
   * Panduan bina otot betis
   * Panduan bina otot Bicep
   * Panduan bina otot dada
   * Panduan bina otot paha
   * Panduan Bina Otot Perut
   * Panduan bina otot tricep
Dan bermacam lagi video bina badan yang akan ditambah dari masa ke semasa untuk kemudahan anda. Untuk maklumat lanjut, sila layari videoblog saya di http://panduan-bina-badan.blogspot.com/
End
Source:Matbinabadan
Email:***@gmail.com Email Verified
Zip:40000
Account Email Address Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share