"Dictatura De Catifea," Claudia Moscovici

Scriitoare de origine romana stabilita in America, Claudia Moscovici, a publicat in august curent, romanul "Dictatura de catifea", roman care a primit deja critici pozitive din partea specialistilor.
 
 
"Dictatura de Catifea," de Claudia Moscovici
"Dictatura de Catifea," de Claudia Moscovici
 
Spread the Word
Listed Under

Tags:
* Claudia Moscovici
* Roman
* Romania
* Communism
* Ceausescu
* Dictatura

Industrys:
* Arts
* Books
* Government

Location:
* Lanham - Maryland - US

Sept. 11, 2009 - PRLog -- Claudia Moscovici este o scriitoare americana de origina romana, care se ocupa cu filozofia politica si miscarea romantica. A publicat beletristica si poezie in reviste literare, si este autoarea catorva monografii academice consacrate artei si literaturii romantice.

Prin amabilitatea dnei. Claudia Moscovici va punem la dispozitie si cateva din aprecierile de care s-a bucurat cartea pana in prezent.

„Este un roman profund conceput si inteligent realizat, de importanta exceptionala pentru cititorul interesat sa inteleaga esenta regimului dictatorial si groaznicele sale consecinte umane. Urgenta, evocativa si extrem de covingatoare, „Dictatura de catifea" este o carte de pretuit, iar Claudia Moscovici este o scriitoare de urmarit, acum si in viitor", crede Travis Holland, autorul The Archivist's Story.

„Dictatura de catifea'', primul roman al Claudiei Moscovici, este un succes pe cateva planuri: ca roman politic de senzatie, ca demascare a regimului lui Ceausescu si ca biografie romantata emotionala a unei familii in cautarea libertatii.

In „Dictatura de catifea", Claudia Moscovici isi face cititorii sa resimta in mod visceral frica destructiva, demoralizanta si paralizanta impusa cetateanului de catre regimul dictatorial. In acelasi timp, cu mult stil si inteligenta, inarmata cu experienta copilariei in Romania comunista urmata de emigrare in SUA, ea nareaza o poveste a rezistentei si sperantei. „Dictatura de catifea" este un roman care trebuie citit, atat pentru descrierea captivanta cat si pentru importanta mesajului". Michael Kort, Profesor la Boston University si autor al lucrarii The Soviet Colossus: History and Aftermath

„Acest roman viu al Claudiei Moscovici, istorica a ideilor si critic literar de anvergura, urmareste o familie de refugiati din Romania, de la scaparea din sufocanta dictatura comunista a tarii natale pana la stabilirea in Statele Unite in anii 1980. Este o povestire fascinanta si captivanta, si totodata corecta din punct de vedere istoric, pasionanta, atractiva si care nu poate fi lasata din mana", spune Edward K. Kaplan, Professor la Brandeis University si autor al lucrarii Spiritual Radical: Abraham Joshua Heschel in America

„Miscandu-se printre vieti obisnuite si neobisnuite, din Romania in Statele Unite, de la dictatura de catifea la libertate relativa, de la lipsuri groaznice la mentalitate de consumator, evocand experienta ei romaneasca in anii 70, emigrarea familiei in anii 80 si revolta din 1989 de la Timisoara si Bucuresti care a  marcat sfarsitul regimului lui Ceausescu, Claudia Moscovici ofera cititorilor ei o carte cu multe fatete, „Dictatura de catifea" care este simultan poveste de dragoste, roman politic si roman de senzatie", crede si Sanda Golopentia, Profesor la Brown University.
End
Source:University Press of America
Email:***@hotmail.com Email Verified
Phone:301-459-3366
Zip:20706
Tags:Claudia Moscovici, Roman, Romania, Communism, Ceausescu, Dictatura
Industry:Arts, Books, Government
Location:Lanham - Maryland - United States
Account Email Address Verified     Disclaimer     Report AbuseLike PRLog?
9K2K1K
Click to Share