1. Latest News
  2. Submit Press Release

CASSIDIAN sărbătoreşte la inaugurarea noului Centru de comandă şi control din România

• În prezent, Poliţia de Frontieră Română dispune de cel mai modern Centru de Comandă din Europa, soluţia tehnică fiind furnizată de Cassidian

 
 
Romanai control centre
Romanai control centre
July 25, 2012 - PRLog -- • Poliţia de Frontieră Română şi Cassidian au reuşit să dezvolte cel mai modern şi mai extins proiect de securitate a frontierei din Europa – un adevărat reper pentru proiectele de securitate a frontierei din întreaga lume

24 iulie 2012 – Astăzi, Cassidian şi Poliţia de Frontieră Română inaugurează Centrul naţional de Comandă şi Control pentru sistemul de securitate a frontierei române.

Atribuită în anul 2004 şi extinsă în 2009 pentru a acoperi întreaga graniţă externă Schengen, faza întâi a soluţiei pentru securitatea frontierei române protejează cea mai lungă frontieră terestră a Europei împotriva migraţiei ilegale, contrabandei, traficului de fiinţe umane şi terorismului, asigurând în acelaşi timp o securitate naţională sporită pentru cetăţenii români.
   
Ca urmare a bunei colaborări cu Guvernul şi cu Poliţia de Frontieră, raportul tehnic de evaluare Schengen emis în anul 2011 a fost pozitiv. Odată cu predarea Centrului de Comandă şi Control, a fost realizat un obiectiv esenţial. Clădirea, cu o suprafaţă totală de 18.000 m2, va găzdui centrul de date al sistemului şi dispeceratul naţional operativ.

Tehnologia folosită în cadrul proiectului pentru securitatea frontierei române are la bază un sistem integrat cu capacităţi de recunoaştere şi identificare sporite de sisteme de supraveghere, aplicaţii operaţionale de comandă şi control cu sisteme de localizare automată a vehiculelor, analiza ameninţărilor la trecerea frontierei şi e-Learning pentru poliţiştii de frontieră, precum şi o reţea Tetra de comunicaţii mobile securizată. Toate aceste componente funcţionează prin intermediul unui sistem naţional de comunicaţii de voce şi date foarte fiabil, sub monitorizarea unui sistem global de management.  Poliţiei de Frontieră Române i-au fost furnizate deja capacităţi-cheie: Cassidian a instalat camere şi radare fixe în multe puncte critice ale zonei de frontieră, integrate în centre de comandă locale; Cassidian a furnizat o reţea TETRA PMR complexă, în nouă judeţe de la frontiera externă; comunicaţii de voce şi date, precum şi lucrări de infrastructură, care au constituit, de asemenea, o parte semnificativă a activităţilor realizate. Au fost instalate aplicaţiile IT necesare gestionării operaţiunilor la frontieră, precum Comandă şi control, Analiză de risc, e-Learning, Localizarea automată a vehiculelor şi componenta de management global al sistemului.

Performanţa sistemului, calitatea serviciilor de mentenanţă şi disponibilitatea Poliţiei de Frontieră Române de a continua colaborarea, pentru a extinde în continuare integrarea sistemului, reprezintă dovezi ale succesului Cassidian.


Despre CASSIDIAN (www.cassidian.com)
Cassidian, o companie a EADS, este un lider mondial în domeniul soluţiilor şi sistemelor de securitate globală, furnizând servicii de Integrare de sisteme complexe precum şi produse şi servicii cu valoare adăugată clienţilor civili şi militari din întreaga lume: sisteme aeriene (aeronave şi sisteme aeriene fără pilot), sisteme terestre, navale şi mixte, sisteme de informaţii şi supraveghere, securitate cibernetică, comunicaţii securizate, sisteme de testare, rachete, servicii şi soluţii de asistenţă tehnică. În anul 2011, Cassidian avea aproximativ 28.000 de angajaţi şi a obţinut venituri de 5,8 miliarde Euro. EADS este un lider global în domeniul serviciilor aerospaţiale, de apărare şi conexe. În 2011, Grupul – ce cuprinde Airbus, Astrium, Cassidian şi Eurocopter – a obţinut venituri de 49,1 miliarde Euro, având peste 133.000 de angajaţi.

CASSIDIAN – Defending World Security


Persoane de contact:
Deborah Waddon  +44 (0)1633 715447      
Deborah.waddon@cassidian.com

Centrul de presă Cassidian:
http://www.cassidian.com/cassidian/int/en/press-centre.html

--- End ---

Click to Share

Contact Email:
***@the-investigator.co.uk
Source:Cassidian
Location:United Kingdom
Industry:Defense, Government
Tags:Romania, Cassidian, Control, Centre
Shortcut:prlog.org/11933325
Verified Account Phone Number

Disclaimer:   Issuers of the press releases are solely responsible for the content of their press releases. PRLog can't be held liable for the content posted by others.   Report Abuse

Latest Press Releases By “

More...

Trending News...Like PRLog?
9K2K1K
Click to Share