1. Latest News
  2. Submit Press Release

Keistimewaan Batu Kristal Semulajadi

Batu kristal ini juga dikatakan baik untuk sistem pencernaan, melancarkan aliran darah, membantu menguatkan daya ingatan serta dapat mengubati penyakit migraine. Tetapi ia begantung kepada jenis-jenis batu kristal dan tidak semua batu Kristal ini...

 
April 22, 2010 - PRLog -- Batu kristal semulajadi ini menjadi rebutan orang ramai bukan sahaja kerana ia boleh dijadikan perhiasan dalaman rumah, pejabat atau gedungan kedai-kedaian tetapi juga ia dapat memberi aura dan tenaga yang positif kepada sesiapa yang memiliki atau menyimpannya.

Ada sesetengah orang yang membelinya untuk tujuan kesihatan. Mereka mempercayai apabila merendam batu kristal tersebut ke dalam air, ia boleh membantu melancarkan pengaliran darah dan membuang angin dalam badan apabila pesakit tersebut dimandikan dengan air batu Kristal tersebut.

Selain itu, batu kristal ini juga menjadi rebutan para pelancong dari Singapore, Indonesia, Taiwan dan Thailand kerana batu kristal tersebut akan membawa tuah kepada sesiapa yang memilikinya. Maysarakat Cina menganggap batu kristal mempunyai “feng shui” yang baik. Tetapi, batu itu perlu dijaga dengan sempurna dan diletakkan di kedudukan yang baik serta selalu dibersihkan agar kilauannya terpelihara.

Batu kristal ini juga dikatakan baik untuk sistem pencernaan, melancarkan aliran darah, membantu menguatkan daya ingatan serta dapat mengubati penyakit migraine. Tetapi ia begantung kepada jenis-jenis batu kristal dan tidak semua batu Kristal ini mempunyai keistimewaan yang sama.

Jika ada apa-apa pertanyaan, bolehlah terus melayari laman web saya di http://www.naturalcrystalcluster.com

--- End ---

Click to Share

Contact Email:
***@yahoo.com
Source:Wadee Aswad Alias
Location:Selangor - Malaysia
Industry:Collection
Tags:Kristal Semulajadi, Crystal, Natural Crystal, Batu Kristal
Shortcut:prlog.org/10641712
Verified Account Email Address

Disclaimer:   Issuers of the press releases are solely responsible for the content of their press releases. PRLog can't be held liable for the content posted by others.   Report Abuse

Trending News...Like PRLog?
9K2K1K
Click to Share