1. Latest News
 2. Submit Press Release
 1. PR Home
 2. Latest News
 3. Feeds
 4. Alerts
 5. Submit Free Press Release
 6. Journalist Account
 7. PRNewswire Distribution

Panduan Bina Badan - Belajar Bina Badan & Tips Bina Badan Dengan Video Bina Badan

Ketahui teknik bina badan berotot hanya dengan mengikuti latihan bina badan yang dipaparkan dalam videoblog Panduan Bina Badan. Hampir semua latihan boleh anda lakukan dirumah dengan peralatan bina badan yang asas, tanpa buang masa di gim!

 
 
Belajar bina otot dengan Video Bina Badan
PRLog - Dec. 29, 2009 - SHAH ALAM, Malaysia -- Oleh Matbinabadan

Salam sejahtera rakan yang dihormati!
Adakah anda seorang yang kurus kering, tapi mahu bina badan tegap dan berotot sasa? Jangan risau! Saya juga adalah antara ribuan manusia kurus yang telah berjaya menaikkan berat badan dengan hasil latihan bina badan serta penjagaan makanan yang berdisiplin. Dari seorang 'cekeding' yang hanya seberat 49kg, saya berjaya menaikkan otot badan dan mencapai berat 72kg dalam tempoh setahun. Dan hampir semua teknik bina badan ini saya amalkan dirumah sahaja secara semulajadi tanpa makan steroid!

Sebenarnya sudah bermacam-macam panduan yang saya baca untuk bina badan kerana saya malu untuk ke gim, maklumlah kurus! Hasil pembacaan itu saya amalkan dan sekarang saya ingin kongsikan bersama anda, jika anda berminat. Saya telah menyusun sebuah videoblog khusus untuk peminat bina badan yang inginkan panduan dan tips bina badan yang percuma, mudah, ringkas dan murah.

Dalam videoblog ini juga, anda akan dipaparkan dengan video teknik bina badan yang disertakan tips dan panduan praktikal untuk latihan bina badan. Hampir kesemua latihan bina badan yang dipaparkan boleh dilakukan dirumah atau tempat kediaman anda, tanpa menghabiskan wang di gim.

Untuk makluman anda, video tips dan panduan bina badan dalam blog ini akan sentiasa dikemaskini dengan klip video bina badan terbaru untuk menjadi rujukan semasa dalam membantu anda membina otot badan anda.

Dalam video blog ini, anda akan mempelajari ;-
   * Keperluan 'cool-down' selepas latihan angkat berat
   * Keperluan 'Warm Up' sebelum latihan angkat berat
   * Panduan bina otot bahu
   * Panduan bina otot belakang badan
   * Panduan bina otot belakang paha (hamstring)
   * Panduan bina otot betis
   * Panduan bina otot Bicep
   * Panduan bina otot dada
   * Panduan bina otot paha
   * Panduan Bina Otot Perut
   * Panduan bina otot tricep
Dan bermacam lagi video bina badan yang akan ditambah dari masa ke semasa untuk kemudahan anda. Untuk maklumat lanjut, sila layari videoblog saya di http://panduan-bina-badan.blogspot.com/

--- End ---

Click to Share

Contact Email:
***@gmail.com Email Verified
Source:Matbinabadan
Zip:40000
Location:Shah Alam - Selangor Darul Ehsan - Malaysia
Industry:Fitness, Health, Lifestyle
Tags:bina badan, tips bina badan, tip bina badan, panduan bina badan, video bina badan, latihan bina badan, teknik bina badan
Shortcut:prlog.org/10468143
Verified Account Email Address

Disclaimer:   Issuers of the press releases are solely responsible for the content of their press releases. PRLog can't be held liable for the content posted by others.   Report Abuse

Trending News... 1. SiteMap
 2. Privacy Policy
 3. Terms of Service
 4. Copyright Notice
 5. About
 6. Advertise
Like PRLog?
9K2K1K
Click to Share